Hirdetés

A köztársasági elnök megkerülésével készül az állam a választásokra?

A köztársasági elnök megkerülésével készül az állam a választásokra?

2022. január 11. - 14:34
0 komment

 

Az április 3-ára szóló választási kézikönyv már el is készült - jelent meg a Számoljuk együtt! Facebook-oldalán.

Facebook fotó

Hirdetés

A Számoljunk együtt! civil szervezet Facebook-oldalán a következő - azóta lekerült - poszt jelent meg: „Választási füzetek 210/1., Kézikönyv a szavazatszámláló bizottságok részére 2022. április 3”. A bejegyzés már nem elérhető, de így nézett ki:

A Telex a poszt hatására kereste a Nemzeti Választási Irodát, hogy honnan tudják az időpontot, ha azt a köztársasági elnök még ki sem tűzte, továbbá azt is megkérdezték, valós-e a megosztott kézikönyvborító. A válaszukban a következőt írták: „Ezek tervezete minden esetben a választások – vonatkozó jogszabályok alapján kiszámítható – első lehetséges időpontjával, azaz április első vasárnapjával számol, mely az idei esztendőben április 3-a”.

Majd megjegyezték azt is, hogy a kiadvány sem nem nyilvános, sem nem végleges, és ezen megjegyzésekkel küldték szét szakmai egyeztetés céljából: "A megjelenés a füzet véglegessé válása után, a kitűzést követő hetekben várható. Ez bárki számára elérhető és megtekinthető lesz a valasztas.hu oldalon, ahol most is olvashatók a korábbi választásokra készített kiadványok”.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások