Hirdetés

Központi segítséget kér Siófok polgármestere a munkájukat elvesztők számára

Központi segítséget kér Siófok polgármestere a munkájukat elvesztők számára

2020. március 26. - 06:56

 

Sürgős központi segítséget vár Lengyel Róbert siófoki polgármester a kormányzattól, az operatív törzstől és minden más illetékestől a koronavírus-járvány okozta gondok miatt – írja a Portfólió a polgármester Facebook-bejegyzését idézve. A városban dolgozók közül sokan máris elveszítették a munkájukat, a testület tartalékai hosszú távon kimerülőben vannak.

Forrás: wikipédia

Hirdetés

Lengyel Róbert telefonon Witzman Mihály kormánypárti parlamenti képviselőtől azt kérte, járjon közbe a kormánynál és az operatív törzsnél, hogy konkrét lépésekkel támogassák a bajba jutott siófokiakat. Ugyanis nagyon sokan kértek segítséget az önkormányzattól, mert elvesztették a munkájukat, tartalékuk pedig nincs. Az önkormányzatok anyagi lehetőségei végesek, mert jelentős bevételkiesésekkel kell számolniuk.

A képviselő – a polgármester bejegyzése szerint – azt felelte, hogy most elsődleges a vírus elleni védekezés, de természetesen más jellegű pénzügyi/gazdasági döntések is voltak és várhatóak is. Megígérte, hogy az operatív törzshöz a Fidesz frakcióján keresztül, levélben juttatják el a polgármester felvetéseit. Az állásukat vesztőket pedig a munkaügyi központhoz irányította.

via magyarhamg.org


 
Hirdetés

Friss hozzászólások