Hirdetés

Közpénzből luxushotelezik Antall József fia

Közpénzből luxushotelezik Antall József fia

2021. május 31. - 10:07
0 komment

 

A Direkt36 tényfeltáró anyagban mutatta be az Antall József Tudásközpont tevékenységét.

MTI / Balogh Zoltán

Hirdetés

A néha miniszterelnök, Antall József fia, Antall Péter vezeti az édesapjáról elnevezett szellemi műhelyt, az Antall József Tudásközpontot (AJTK). Az alapítványt eddig már több mint 4 milliárddal segítette meg az Orbán-kormány. A közpénzből is működő szervezet pedig nem veri fogához a garast. Az elnök Antall Péter bruttó több mint 4 millió forint havi juttatásokat kap, miközben külföldi útjai során luxushotelekben száll meg, milliókat eltapsolva.

Az alapítvány vezetésében dolgozik még Antall Péter felesége is, aki az igazgatóhelyettes. A feleség ikertestvérének is van állása a tudásközpontban. A felesége két vállalkozása pedig szerződött partnere az alapítványnak.

A Direkt36 arról is ír, hogy a luxusszállókon túl mi drágítja még az utazásokat. Antall péter nem tud sem vezetni, sem különösebb idegennyelv ismerete nincs, ezért sofőrnek és tolmácsnak mindig kell vele utaznia. A hatalmas állami támogatások ellenére nehezen gazdálkodja ki működését az AJTK. 2016-ban csak folyószámlahitelből tudták finanszírozni a béreket (miközben épp skandináv körúton vett részt három személy az alapítványból), 2018-ban pedig egy másik kormányhoz közeli alapítványnak kellett őket 250 millióval kisegíteni. Az alkalmazottak fizetése olykor heteket csúszik.

Egy korábban az AJTK-t perelő Szert Boglárka, aki azért fordult bírósághoz, mert a tudásközpontból politikai okokból menesztették, így jellemezte korábbi munkahelyét és Antall Pétert: "Antall Péter mögött valós teljesítmény nincsen, jogosítványa nincsen, diplomája nincsen, nyelvet nem beszél. Csak egy 600 milliós költségvetés (…) A szervezet az úgy működik, hogy Veronika (Antall Péter felesége – szerk.) döntött el mindent, a Péter bejött néha, megebédeltek, és volt egy igazgató, aki semmit nem csinált. »Lebegek a vizek felett«️ – mondogatta Antall."

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások