Hirdetés

Közösen kezdeményezés vizsgálóbizottságot az ellenzék

Közösen kezdeményezés vizsgálóbizottságot az ellenzék

2021. január 25. - 13:02
0 komment

 

A gazdasági válságot, a járvány elleni intézkedéseket és az oltóanyagbeszerzéseket ellenőrző vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezte az ellenzék.

Facebook fotó

Hirdetés

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az ellenzék pártjai közösen vizsgálóbizottság létrehozását sürgeti, amellyel a gazdasági válság, a járványkezelés és a vakcinabeszerzéseket kívánnák ellenőrizni. A nyilatkozat szerint erre azért van szükség, mert "a vizsgálóbizottságok munkája hozzájárulhat a jövőbeli kihívások sikeresebb kezeléséhez, amellyel több ember életét és megélhetését lehet megmenteni". Ez pártfüggetlen közös cél, ezért kezdeményezik a három bizottság felállítását.

Kiváltó okként azt határozzák meg, hogy a Fidesz a tavalyi év folyamán akár az egészségügyben, akár gazdasági kérdésekben, rengeteg hibás döntést hozott, "amelyeknek a mai napig súlyos következményei vannak". A kormány cserben hagyta a vállalkozásokat, és "tömegek nem jutnak hozzá a megfelelő támogatásokhoz és egészségügyi ellátásokhoz, miközben a Fidesz sokkal több pénzt juttat állami propagandára, konzultációs levelekre, plakátkampányra, baráti cégek támogatására, mint a magyar munkavállalók és családjaik megmentésére" - írják.

A közleményben továbbá az áll, hogy "az Orbán-kormány továbbá bizonytalanságban is tartja a lakosságot azzal, hogy a részletes oltási terv helyett csak egy elnagyolt prioritási listának nevezhető kivonatot hozott nyilvánosságra, amelynek alapján az emberek továbbra sem tudhatják, hogy a koronavírus elleni oltást mikor és milyen módon kaphatják meg". A kínai vakcinával kapcsolatban nehezményezik, hogy az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezése nélkül döntött beszerzéséről a kormány.

A közleményt a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, a MSZP és a Párbeszéd írta alá.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások