Hirdetés

Közös ellenzéki javaslat a rabszolgatörvény ellen

Közös ellenzéki javaslat a rabszolgatörvény ellen

2019. január 04. - 10:04

 

Közösen nyújtanak be határozati javaslatot a veszprémi ellenzéki képviselők a januári közgyűlésre, amelyben azt javasolják, hogy a veszprémi, száz százalékban önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaságok ne alkalmazzák a rabszolgatörvényt. Ezek közé tartozik a Bakonykarszt, a VKSZ és leányvállalatai, valamint a Veszprém TV is. A döntés a fideszes többségen múlik.

Katanics Sándor, Csermák Zoltán, Hartmann Ferenc, Forgóné Kelemen Judit és Gerstmár Ferenc együtt tartott sajtótájékoztatót. Fotó: a szerző

Hirdetés

Indoklásukban kitérnek a törvény elfogadásának botrányos körülményeire és a kialakult országos tiltakozási hullámra is. 

Sajtótájékoztatójukon Hartmann Ferenc (MSZP) emlékeztetett, közös fellépésükkel sikerült megakadályozni a színházkerti parkoló megépítését, most ismét összefognak a munkavállalók érdekében.

Gerstmár Ferenc (LMP) szerint a kormány a multik és az oligarchák oldalára állt, de az önkormányzatnak lehetősége van a korrekcióra. Forgóné Kelemen Judit (Jobbik) hangsúlyozta, ha egy gazdaság olyan jól működik, mint ahogy azt a propaganda harsogja, akkor napi nyolcórás munkával is el lehet tartani egy családot, fel lehet nevelni a gyerekeket. Napi 10–12 óra mellett nincs idő sem a családra, sem a rekreációra, sem a közélettel való foglalkozásra. A döntéssel kiderül, a közgyűlés fideszes többség család- és emberbarát-e.

Csermák Zoltán reményét fejezte ki, hogy kezdeményezésüket támogatni fogják, Katanics Sándor (DK) pedig kiemelte, a Fidesznek ideje lenne kijózanodnia, mert az emberek nem akarnak többet dolgozni, hanem becsületes munkáért tisztességes bért akarnak. A törvényeket pedig úgy kell módosítani, hogy az emberek meg tudjanak élni a munkájukból.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások