Hirdetés

Kövér László: Arányos volt Jakab büntetése

Kövér László: Arányos volt Jakab büntetése

2021. június 11. - 06:30
0 komment

 

Kövér László benyújtotta határozati javaslatát Jakab Péter megbüntetéséről.

MTI / Koszticsák Szilárd

Hirdetés

A hvg.hu írta meg, hogy Kövér László házelnök benyújtotta a határozati javaslatát Jakab Péter megbüntetéséről. A Jobbik enöke ugyanis a Mentelmi Bizottság után az Országgyűléstől is kérte a büntetése érvénytelenítését. A házelnök válaszul hosszan bizonygatta, miért is jogos Jakab Péter tiszteletdíját négyhavi összeggel (majdnem 10 millió forinttal) csökkenteni.

Kövér László azzal magyarázta döntését, hogy bár figyelmeztette a Jobbik elnökét, hogy ne használjon sértő kifejezéseket, Jakab még is élt velük. "Jakab Pétert korábban az Országgyűlés 2021. április 26-i ülésnapján szóban már figyelmeztette a házelnök, hogy az Országgyülés üléstermében e konkrét ki fejezés használata a házszabályi rendelkezések értelmében nem megengedett. Jelen esetben a képviselő ennek tudatában a korábbi figyelmeztetés ellenére használta ismét a kirívóan sértő megszólítást képviselőtársai és az ülést vezető elnök vonatkozásában is. Az Ogytv. 46/D. §-a és 4 7. §-a alapján a házelnök a valamely személyt csoportot kirívóan sértő kifejezést használó képviselő kitiltását, illetve tiszteletdíjának csökkentését rendelheti el a törvényben meghatározott mértékben" - írta a javaslatban a házelnök.

Kövér arra is kitért, hogy Jakabot visszaesőnek ítéli, hiszen 2018 óta már negyedszerre kapott figyelmeztetést, ezért is gondolja azt, hogy a büntetése arányos volt, és azt nem politikai indokok motiválták.

Via hvg.hu


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások