Hirdetés

Koronavírus: Több mint 200 fertőzöttet találtak egy Veszprém megyei szociális intézményben

Koronavírus: Több mint 200 fertőzöttet találtak egy Veszprém megyei szociális intézményben

2020. október 27. - 11:25
0 komment

 

A Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményében az október 26-i adatok szerint 202-en fertőződtek meg koronavírussal, közülük 9 személyt kezelnek jelenleg kórházban, a többi ellátott állapota kielégítő vagy tünetmentes – tájékoztatta a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltségének igazgatóhelyettese, Fazekas Andrea az Indexet. Összesen 54 dolgozó koronavírustesztjének eredménye lett pozitív.

A darvastói intézet. Forrás: alfahir.hu

Hirdetés

Mint írták, az intézmény válasza szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központ aktuális eljárásrendje, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott utasítás előírásai szerint járnak el a fertőzés továbbterjedésének megelőzése érdekében. A Veszprém megyei intézmény többek között a fogyatékos személyek, pszichiátriai beteg, szenvedélybeteg ápolásával, gondozásával foglalkozik.

Az Index azt is felidézte, hétfőn a parlamentben a jobbikos Rig Lajos arról beszélt, hogy egy héttel korábban olyan információt kapott, miszerint az állami fenntartású, ugyanezen intézményhez tartozó darvastói foglalkoztató intézetben is felütötte fejét a koronavírus-járvány. Azt is elmondta, hogy ezzel kapcsolatban írásbeli kérdéssel fordult az Emberi Erőforrások Minisztériumához (Emmi). Vitályos Eszter, az Emmi európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára azt mondta akkor: nem tud arról, hogy a darvastói foglalkoztató intézetben járványügyi gócpont alakult volna ki, de utána fognak nézni.

Rig Lajos a viszontválaszában azt mondta, az Emminek küldött írásbeli kérdése után, múlt hét csütörtökön és pénteken kezdték el a teszteléseket a darvastói intézetben, és az első információi szerint a 120 tesztből 102 pozitív lett.

Mivel a szóban forgó intézménynek több telephelye is van (Dáka, Kamond, Lesencetomaj, Nyírlak, Fenyveserdő otthon Veszprém, Gondozóház Veszprém, Darvastó), az Index újabb kérdésekkel kereste meg a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltségét, hogy kiderüljön, mely telephely vagy telephelyek érintettek a koronavírus-fertőzésben.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások