Hirdetés

Koronavírus: Közleményt adott ki a Pannon Egyetem

Koronavírus: Közleményt adott ki a Pannon Egyetem

2020. január 30. - 07:32

 

A lakosságot, valamint az országos és lokális sajtóorgánumokat is kiemelten foglalkoztató, 2019-nCoV néven ismert vuhani koronavírussal kapcsolatban a Pannon Egyetem, Csillag Zsolt kancellár aláírásával szerdán este az alábbi közleményt adta ki:

Illusztráció: pixabay.com

Hirdetés

„A 2019-nCoV néven ismert vuhani koronavírussal kapcsolatban kialakult helyzetre tekintettel a Pannon Egyetem az alábbiakról tájékoztatja az egyetem polgárait és a közvéleményt.

A Pannon Egyetem jelenlegi ismeretei szerint sem dolgozói, sem hallgatói között nincs koronavírussal fertőzött személy, továbbá olyan személy sem, akinél a fertőzés gyanúja felmerült.

Intézményünk 2020.01.28. napján délelőtt írásban megkereste a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Járványügyi Osztályát és tájékoztatást kért, hogy az egyetem területén milyen óvintézkedéseket tartanak indokoltnak a külföldről visszaérkező hallgatókkal kapcsolatban, a dolgozók és hallgatók védelmének érdekében. A Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Járványügyi Osztály állásfoglalása itt érhető el.

Egyetemünk részletes eljárásrendet és monitoring rendszert dolgoz ki az esetleges megbetegedések, fertőzésgyanúk kiszűrése érdekében, melynek keretében a hallgatók és dolgozók külföldre utazásait is vizsgáljuk.

A Pannon Egyetem a megelőzés és a monitoring további lépesei egyeztetése érdekében felvette a kapcsolatot a Veszprém Megyei Kormányhivatallal és a Csolnoky Ferenc Kórházzal.

A Pannon Egyetem fokozottan ügyel a higiéniai előírásokra, ezek betartására plakátokkal figyelmezteti a hallgatókat és a dolgozókat. Az egyetem épületeiben elhelyezett kézfertőtlenítőket a Pannon Egyetem feltöltötte, utántöltésükről folyamatosan gondoskodik, a közösségi terek és szociális helységek tisztaságára kiemelt figyelmet fordít.”


 
Hirdetés

Friss hozzászólások