Hirdetés

A kormány valóban ajánlatot tett a Budapest Airportra

A kormány valóban ajánlatot tett a Budapest Airportra

2021. július 13. - 07:30
0 komment

 

A repülőtér elismerte a vételi ajánlatot.

MTI fotó

Hirdetés

A Budapest Airport legjelentősebb tulajdonosa, az AviAlliance elismerte, hogy a magyar kormány vételi ajánlatot tett a cégre. A német székhelyi vállalat azt reméli, hogy továbbra is megőrizheti befektetői pozícióját a budapesti reptéren. A kormánysajtó korábban arról írt, hogy az Airport tulajdonosai keveslik a kormány ajánlatát. Palkovicsék többségi tulajdont szeretnének szerezni a magyar repülőtérben. "Megerősíthetjük, hogy a magyar kormány nem kötelező érvényű ajánlatot tett a Budapest Airport részvényeseinek. Társtulajdonosaink érdekében és jogi okokból kötelesek vagyunk megvizsgálni a lehetséges ajánlatokat" - ismerte be az AviAlliance a vételi ajánlat tényét a Reuters hírügynökségnek.

A német cég jelezte azt is, hogy nem az ő megkeresésére tett vételi ajánlatot a magyar kormány. Kiemelte, hogy az AviAllianve hosszútávra gondolkodó befektető, és szeretné megőrizni pozícióját. A cég anyavállalata Kanada egyik legjelentősebb, állami nyugdíjalapja, a PSP Investments, a Budapest Airport 55,44 százalékú tulajdonosa.

A repülőtér részvényeinek 23,33 százaléka egy szingapúri befektetési alap leányvállalata, a Malton tulajdonsa, a maradék 21,23 százalék pedig a Caisse de dépôt et placement du Québec nevű kanadai nyugdíjalapé. A magyar állam miután 2005-ben privatizálta a budapesti repülőteret, jelenleg nincs részesedése a vállalatban.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások