Hirdetés

A kormány kedvenc kínai egyeteme transzneműeknek szánt klinikát nyitott

A kormány kedvenc kínai egyeteme transzneműeknek szánt klinikát nyitott

2021. november 08. - 08:00
0 komment

 

A céljuk a biztonságos nemváltoztatás elősegítése.

unsplash.com

Hirdetés

Az Azonnali vasárnap arról írt, hogy a Fudan Egyetem klinikát nyitott transznemű gyerekeknek és fiataloknak Sanghajban. A Global Times cikkéből kiindulva arról írnak, hogy ez Kína első ilyen klinikája, ahol a cél az, hogy biztonságos körülmények között kerüljön sor a nemváltásra. A létrehozók azt várják, hogy ez a gyerekkórház hídat képez majd szülők, orvosok, gyermekek és a társadalom között.

Az egyetem egy konkrét esettel is alátámasztotta, miért is alapították a klinikát. Xiao Linét, akiről szakértők elemzik, valóban transznemű, ezért kezdetben gyógyszeres kezelést javasoltak neki, amely átalakította hormonháztartását, de hangulatát is helyreállították, egyben rábízták a döntést, hogy átműtteti-e magát felnőtt korában. A gyerekkózház egyik vezetője elmondta, hogy igyekeznek ezzel csökkenteni a transzneműek magas öngyilkossági hajlandóságát.

A magyar Országgyűlés idén júniusban szavazta meg az úgynevezett homofób törvényt, amelyben nagyon homályos fogalmazással megtiltotta a homoszexualitás és a nemváltás népszerűsítését. Júliusban Orbán Viktor aztán népszavazást is kezdeményezett ugyanezen téma feszegetésével. Azóta a kormánypropagandában rendre visszatérő beszédtéma az, hogy véget kell vetni az általuk vizionált, bár sehol sem létező transzneműség-népszerűsítésnek. Ezzel együtt ezt a klinikát az a Fudan Egyetem hozta létre, amelyet a kormány hívna Magyarországra, és hazánkra nézve előnytelen szerződés szerint a magyar diákok lakhatását segítő Diákváros helyére építené föl magyar kampuszát.

Via Azonnali

A fotó illusztráció.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások