Hirdetés

Kórházi tájékoztató: Könyörgöm, vegyék már le!

Kórházi tájékoztató: Könyörgöm, vegyék már le!

2020. november 10. - 10:43
0 komment

 

Rémisztő meglepetés ért ma a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján, ott ugyanis még mindig arról tájékoztatnak, hogy csak az viseljen maszkot, aki beteg.

Hirdetés

A kórházi honlap főoldalának rögtön a tetején arról informálják az érdeklődőket, hogy a koronavírussal kapcsolatos tudnivalókról, a megelőzéshez ajánlott óvintézkedésekről, illetve friss információkról az alábbi linken tájékozódhatnak.

A linkre kattintva először felszólítják a látogatót, hogy tájékozódjon hiteles forrásokból (itt nyilván saját magukra gondoltak), az oldalon azonban csak négy, finoman fogalmazva is lejárt szavatosságú márciusi hír olvasható.

Az egyik közülük pedig kifejezetten életveszélyes, ugyanis még mindig azt sulykolja, hogy csak akkor viseljünk maszkot, ha betegek vagyunk. (A képernyőmentés dátumából látszik, hogy mai a felvétel.)

Márciusban is vihart kavart, amikor az országos tiszti főorvos napokon keresztül ugyanerről beszélt, és a Nemzeti Népegészségügyi Központ is arról adott ki tájékoztatót, hogy egészséges embernek nem kell maszkot viselnie. A szakmai felháborodás hatására aztán Cecília asszony módosította az álláspontját, és ezek a „tájékoztató” plakátok is eltűntek, de úgy látszik, nem mindenhonnan. Márciusban kitették a megyei kórház honlapjára, aztán ott is maradt. Nem zavarja őket az sem, hogy ma már kötelező is maszkot viselni számos élethelyzetben.

Talán ha kezdettől fogva jobban tudatosították volna az ország lakosságában a maszkhasználat fontosságát, akkor ma nem tartanánk ott, hogy naponta százan hunynak el a koronavírus miatt és több ezren fertőződnek meg.

Veszprém megye első számú egészségügyi intézményétől azonban elvárnánk, hogy legalább ne rontson a helyzeten az eleve kétes és rég elavult kommunikációval.

Könyörgöm, vegyék már le!

–gij–

 

(Természetesen levélben is kértük a kórház főigazgatóját, hogy távolítsák el az említett „információt" az oldalukról, reméljük, hamarosan meg is teszik.

Frissítve november 13-án: kellett hozzá néhány nap, de ma végre eltűnt a kórház honlapjáról a vitatott tájékoztatás.)

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások