Hirdetés

Konzultálni mentek a fideszes képviselőhöz

Konzultálni mentek a fideszes képviselőhöz

2019. február 26. - 19:02

 

Mintegy negyvenen tüntettek Ovádi Péter országgyűlési képviselő irodája előtt, míg a fideszes honatya idei első, veszprémi fogadóóráját tartotta. 

Ovádi Péter (elöl zakóban) kijött ugyan, de azt mondta, nem tud egyszerre ennyi emberrel beszélni. Fotók: Hujder Balázs

Hirdetés

A fogadóóra arra szolgál, hogy a képviselők találkozzanak a választókkal, ők pedig kérdéseket tegyenek fel vagy épp segítséget kérjenek problémáik megoldásához. Ovádi Péter fogadóórájára előzetes bejelentkezés szükséges, sőt, a kérdést, témát is meg kell jelölni.

Az országgyűlési képviselő veszprémi fogadóórájára bejelentkezett és 12 kérdéssel készült Fenyőházi Attila, a Vasas Szakszervezet veszprémi vezetője, és ennek idejére tüntetést jelentett be Katanics Sándor, a DK önkormányzati képviselője. Körülbelül negyvenen gyűltek össze, többen transzparensekkel érkeztek, például a Quaestor-károsultak is, de ott voltak a Vasas Szakszervezet csoportján kívül az ellenzéki pártok (MSZP, DK, LMP, Jobbik, Kétfarkú Kutyapárt), valamint civil szervezetek (Most Egyesület, Lokálpatrióták) képviselői is.


Szinte mindenki hozott kérdést, amelyet fel akart tenni a képviselőnek

Ovádi Péter kijött pár percre a tüntetők közé, és arra kérte Katanics Sándort, mint főszervezőt, hogy gyűjtse össze a kérdéseket, és bár nem jelentkezett be, de a fogadóóra után vele is beszélget. Katanics próbálta meggyőzni, hogy maradjon és vitassa meg személyesen a tüntetőkkel a felvetéseket, de ezt a képviselő azzal hárította, hogy nem tud egyszerre ennyi emberrel beszélgetni.


Katanics Sándor (sárga mellényben) próbálta meggyőzni a képviselőt, hogy maradjon, és válaszoljon a kérdésekre

Fenyőházi Attila a találkozójukat követően arról számolt be, hogy mindössze az első kérdésig jutottak a tizenkettőből, a többire írásban válaszol majd Ovádi. Mint mondta, a képviselő érdemi választ nem adott arra, hogy a rabszolgatörvény megszavazása előtt miért nem konzultált a helyi munkavállalói érdek-képviseleti szervezetekkel, vagy hogy a kormány miért nem egyeztet a legnagyobb ilyen országos szervezettel, a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel. Ovádi válasz helyett inkább azt firtatta, mit keres az ellenzék az iroda előtti tüntetésen.


Fenyőházi Attila egy kérdést tudott csak feltenni odabent

Guzslován Gábor, a Vasas másik veszprémi vezetője rövid beszédében kiemelte, azért tüntettek, mert úgy érzik, Ovádi Péter nem őket, nem a választók érdekeit képviseli a parlamentben. Mint emlékeztetett, a Fidesz el is ismerte, a multik kérése volt a rabszolgatörvény, Ovádinak pedig el kellene dönteni, hogy a választókat vagy a multikat képviseli-e. Hozzátette, a munkavállalók is megértették, hogy magukra maradtak, a Fidesz-kormány nem áll mellettük, ezt mutatja az is, hogy hétről hétre százak lépnek be a szakszervezetekbe.


Guzslován Gábor

 


 
Hirdetés

Friss hozzászólások