Hirdetés

Konteóest az érseki palotában

Konteóest az érseki palotában

2018. november 21. - 13:18

 

Hódító iszlám címmel tartottak minikonferenciát az érseki palotában arról, „amiről ma Európában a politikai korrektség jegyében tilos beszélni”.  Hogy ők akkor hogyan is beszélhettek róla, azt ne firtassuk, nem ez volt az egyetlen logikai ellentmondás az álhírekkel és összeesküvés-elméletekkel, elmaradhatatlan gyurcsányozással és sorosozással tarkított eseményen.

Az érseki palotában rendezték a minikonferenciát. Fotó: wikipédia

Hirdetés

Elsőként dr. Győrfi Károly, az Óbudai Evangélikus Egyházközség felügyelője beszélt legutóbbi, Európa értékrendi válsága, úton a vég felé című kötetéről. Ebből kiderült, a jelenlegi gazdasági, migrációs és a demográfiai válság is visszavezethető az értékrendi válságra. Szerinte Európa – elsősorban persze a hanyatló nyugat, mi, itt Közép-Kelet-Európában nem vagyunk annyira tragikus helyzetben – eltaszította magától a három legfontosabb értéket: elfordult Istentől, intenzív agymosás miatt már nem nemzetben gondolkodik, egy francia nem franciának vallja magát, hanem európainak, és tagadja a hagyományos család fontosságát. Persze hazánk sincs olyan csodás állapotban, megtudhattuk például, hogy nincs még egy olyan ország, ahol ilyen magas lenne az „ezer főre jutó haza- és nemzetárulók száma”, akik a saját országuk ellen nyilvánosan küzdenek. Példát is hozott, és ha valaki nem értette volna elsőre, Győrfi Károly az azonosításban is segített, egyértelműen utalva Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnökre.

Aztán hosszan kifejtette, mit ért a család válsága alatt, gond például, hogy nem ismerjük el értékként, a fiatalok nem házasodnak, bár ha legalább gyerekük van, az már enyhítő körülmény, de a gyerekvállalás elutasítása rossz.

Pozitívumként el kell ismerni, ő legalább nem kizárólag a nőket hibáztatta a kevés gyerek miatt, hanem idézett egy statisztikát, amely szerint a 40 éves férfiak 35–40 százalékának nincs gyereke és nem is akar. Örvendetes, hogy végre nem csak a nőkről szedték le a keresztvizet.

Az említett könyv kitér a testi, lelki egészségre is. Megtudhattuk: orvosok tanúsítják, hogy akinek az éjjeliszekrényén ott a Biblia, az hamarabb gyógyul. Nesze neked, kórházfejlesztés, még jó, hogy amúgy is stadionokra költünk inkább. A lelki problémákkal, betegségekkel küzdők is megkapták a jó tanácsot, hiszen kiderült, azok mennek pszichológushoz, akik nem hisznek Istenben.

Szóval lelki, erkölcsi, szellemi összeomlás útján halad Európa, lecsúszik a gazdaság, csökken a népesség (míg máshol, tudjuk, hol, kimondottan nő). Aki azt hinné, hogy mindez véletlen, az a konferencián megtudhatta az Igazságot. A terv Győrfi Károly szerint ugyanis már régen megszületett Európa kivéreztetésére, méghozzá egy Kalergi nevű figura tollából 1925-ben, csak a kivitelezésre kellett várni. Eszerint Afrikából és Ázsiából idegen népeket kell betelepíteni Európába, hogy így létrejöjjön egy kevert faj, amelynek tagjai könnyen kezelhetők lennének, mert nincs történelmi gyökerük, kultúrájuk. A fasizmus elterjedése miatt ez nem valósult meg, de a háború után ez megváltozott. Churchill javaslatára Kalergi Amerikába ment, hogy támogatókat szerezzen, és maga a CIA kezdett hozzá a megvalósítás kidolgozásához. Kapaszkodjanak meg, ennek része volt például az iraki háború és a szíriai polgárháború is. Aki hiányolt volna egy kiadós sorosozást, az is megkapta az adagját, Győrfi Károly ugyanis emlékeztetett, „egy magyar származású ember terveként emlegetik, ami most zajlik Európában, de ő csak a végrehajtást dolgozta ki és pénzeli is”. Aztán kitért a szabadkőművességre is, amely szerinte egy titkos társaság, olyannyira, hogy nem tudjuk, kik a tagjai, de azért sejtjük, mert minden nyugat-európai kormányban vagy maga a miniszterelnök az, vagy a miniszterei.

Nagyon titkos társaság, még, jó, hogy leleplezték őket.

Persze, a nyugati országok vezetői nem csak ebben bűnösek, a demográfiai katasztrófához is köthetjük őket, hiszen a vezető politikusok rossz példát mutatnak, mert nincs családjuk. Ha feleség van, az nem család, az házaspár, még mielőtt valaki közbevágna. Legalábbis Győrfi szerint. Mint mondta, nem tudják, miről beszélnek, és hogy rossz politikájukkal a gyerekeik, unokáik jövőjét teszik tönkre. Akik ugye nincsenek, de mindegy, tudjuk, mire gondolt. Bezzeg nálunk „nagyszerű családtámogatás van”, de az nem elég, hogy a „kormány a lehetőségeihez képest dönti a pénzt a családoknak”, gondolkodásbeli, mentális rendszerváltás kell. Némi – a grafológiát és a keszekusza kézírást illető – kitérő után példaként azt is említette, nem számít egy szakmai önéletrajznál a családi háttér, pedig 2–3 gyerekkel a dolgozó nem a munkahelyen hajkurászna másokat, és ezáltal jobb munkavállaló lenne.

De hogy a megoldásra is kitérjünk, Győrfi szerint Európa előtt három út áll: kiszolgálja a mainstream, úgynevezett liberális demokráciát és megsemmisül, vagy kiáll a keresztény értékrend mellett és megmarad, vagy Nyugat-Európa az első utat választja, Közép-Kelet-Európa pedig a másodikat. Úgy véli, utóbbi a valószínű, de majd májusban (az EP-választásokkor) meglátjuk.

Másodikként Incze Nikoletta, a Politikai Iszlám Tanulmányok Központ képviselője beszélt, aki hangsúlyozta, el kell különíteni a vallást és a politikai iszlámot. Minden nem muszlimnak össze kell fognia. Szerinte az iszlamizáció egy ponton túl, ha eléri a népesség tíz százalékát, visszafordíthatatlan, ma pedig kétszer-háromszor gyorsabban megy végbe, mint a történelem korábbi szakaszaiban, mert nincs ellenállás, hiszen ma nem harcolva jönnek. Az ideológia ellen kell fordulni, nem a muszlimok ellen, méghozzá a jog, a politika és a társadalom eszközeivel.

Dr. Márfi Gyula érsek pozitívumokat is tudott mondani az iszlámról, például hogy hisznek Istenben és a halál utáni életben, naponta ötször imádkoznak, felkarolják a szegényeket, azaz megtartják a vallásuk előírásait.

Tilos az abortusz és keményen büntetik a házasságtörést is. Csodás, nem?

Azonban az érsek szerint feloldhatatlan ellentét van a kereszténység és az iszlám között, ők alsóbbrendűnek tartanak minket. Kitért arra, a Bibliában is vannak szörnyű dolgok és történetek, de szerinte a fejlődés tetten érhető, a bosszúálló Istentől a megbocsátóig, míg a Koránban pont fordítva van.

Kiemelte ugyanakkor, nem muszlimellenes hangulat keltése a cél, szeretni kell őket, mint felebarátainkat, de óvatosnak kell lenni, mert ők nem keresztények és nem így gondolkodnak. A legnagyobb probléma, hogy az iszlám nem képes fejlődni, ennek oka, hogy tilos kritizálni a Koránt, a híveik képtelenek a fejlődésre, például nem tudnak és nem is kérnek bocsánatot azért, amit elkövettek. Mint mondta, ne utáljuk őket, nem tehetnek róla, hogy olyanok, „az anyjuk méhéből ezt hozzák magukkal”.  Milyen szép, keresztényi, emberi gondolat ez. Ja, nem.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások