Hirdetés

Koncertekkel és költségtérítéssel ösztönzik szavazásra a nyugati magyarokat

Koncertekkel és költségtérítéssel ösztönzik szavazásra a nyugati magyarokat

2022. március 24. - 12:33
0 komment

 

A választás napján számos külképviseleti szavazási helyszínen rendezvényeket tartanak.

Facebook fotó

Hirdetés

Március 25-én, pénteken délután 4 óráig regisztrálhatnak azok, akik a lakcímüktől eltérő helyszínen szeretnék leadni szavazatukat. Ez vonatkozik azokra a magyarokra is, akik Nyugatra költöztek, de állandó lakcímüket nem számolták fel. Ők levélben nem, csak külképviseleteken szavazhatnak, amelyek esetenként sok száz kilométerre lehet ideiglenes lakóhelyüktől.

Az Egységben Magyarországért szövetségen túl civil szervezetek is kampányokat indítottak, hogy szavazásra bátorítsák a nyugati magyarokat. Egyik ilyen kezdeményezés a Magyar Tavasz, amelyet az Action for Democracy szervezete indított. Ők bulikat, koncerteket és stand-up fellépőket szerveznek fontosabb külépviseleti városokba, mint Bécs, Berlin, London vagy München. Fellép majd többek között Lovasi András, a Besh o Drom vagy humoristák közül Badár Sándor és Mogács Dániel is.

A Freie Ungarishe Botschaft nevá berlini civil szervezet a magyar aHanggal közösen telefonos applikációt fejlesztett, amellyel szavazásra buzdítja a kinti magyarokat. A Diaspora Aid nevá szervezet pedig azon angliai magyaroknak gyűjt, akik nem engedhetnék meg maguknak, hogy lakóhelyüktől messze utazzanak a szavazás kedvéért.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások