Hirdetés

Kiverte a biztosítékot a Néppártnál Novák Katalin gratulációja

Kiverte a biztosítékot a Néppártnál Novák Katalin gratulációja

2020. július 02. - 08:10
0 komment

 

A Fidesz alelnöke Andrzej Dudának gratulált a lengyel elnökválasztás első fordulója után, azonban ő nem a Polgári Platform jelöltje. Az Európai Néppárt frakcióülésén ezt többen is szóvá tették.

Hirdetés

Az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójának szerdai ülésén egy lengyel EP-képviselő hozta szóba, hogy Novák Katalin, a Fidesz alelnöke gratulált Andrzej Duda lengyel államfőnek a vasárnapi elnökválasztás első fordulójában elért sikeréhez – írja a Népszava.

Duda a hatalmon lévő populista, nacionalista Jog és Igazságosság párt jelöltje, míg ellenfele, Rafał Trzaskowski varsói polgármester az EPP-hez tartozó Polgári Platform képviseletében kampányol. A cikk szerint többen azt kifogásolták, hogy a Fidesz az ellenfélnek „szurkol."

Novák hétfőn azt írta a Twitteren az exit-poll eredmények megjelenése után, hogy Duda sikere azt jelzi, „a lengyel választók erős üzenetet küldtek, miszerint erős családok alkotják az erős Lengyelország alapját". Mindezt a Duda2020 hashtaggel ellátva.

A Népszava forrásai szerint többen is elfogadhatatlannak nevezték, hogy az EPP egyik tagpártja az ellenfélnek szurkoljon. A fideszesek közül Szájer József válaszolt, aki azzal védekezett, hogy nekik sem gratulált soha a Polgári Platform, ők miért gratulálnának a lengyel pártnak.

A cikk szerint előkerült a magyar kormány nemzeti konzultációja is és az ülésen és arra szólították fel a Fideszt, hagyjon fel azzal, hogy manipulatív, félrevezető kérdésekkel bombázza a polgárokat.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások