Hirdetés

Kínai oltóanyagot gyárthatnak majd a Nemzeti Oltóanyaggyárban

Kínai oltóanyagot gyárthatnak majd a Nemzeti Oltóanyaggyárban

2021. június 01. - 07:30
0 komment

 

Szijjártó Péter Vang Ji, kínai külügyminiszterrel találkozott Kínában.

Facebook fotó

Hirdetés

Szijjártó Péter Kínában hétfőn bejelentette, hogy megálllapodtak kínai partnerével, Vang Jivel arról, hogy a Magyarországon a Debrecenben építés alatt álló Nemzeti Oltóanyaggyár majd alkalmas lesz a koronavírus elleni kínai vakcina előállítására is. "Magyarország és a Kínai Népköztársaság 2017 óta stratégiai partnerei egymásnak, ha valakinek eddig kétségei voltak, akkor az elmúlt hónapokban meggyőződhetett arról, hogy Magyarország milyen sokat profitált ebből a stratégiai együttműködésből". Szijjártó azt is kiemelte, hogy az elmúlt hét évben ez volt a 12. kétoldalú kínai-magyar külügyminiszteri találkozó.

A külügyminiszter rögzítette, hogy Magyarország átveszi majd a Sinopharm teljes gyártási technológiáját. A koronavírussal kapcsolatos együttműködésen túl Szijjártó arról is beszél, hogy két nagy kínai bank is érkezik hazánkba. Az EU és Kína közti kapcsolatokról pedig azt mondta, hogy a magyar kormány a viszony rendezésében és javításában érdekelt, "szankciók és ellenségeskedés" helyett együttműködésre törekszenek. Szijjártó bejelentette azt is, hogy Kínában újabb főkonzulátust létesíthet Magyarország Kuangtung tartománybeli Kantonban.

Vang Ji, kínai külügyminiszter pedig arról beszélt, hogy példaértékűek a kínai-magyar kapcsolatok, és annak a reményének adott hangot, hogy ez tovább mélyül a jövőben. "Az egyre nagyobb globális kihívások idején Kína és az EU stratégiai partnerek, célunk, hogy ezt ne felejtsük el, maradjon fenn az együttműködésünk" - nyilatkozta a külügyminiszter.

Via hvg.hu


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások