Hirdetés

Kim Dzsong Un üzent

Kim Dzsong Un üzent

2020. április 27. - 14:13

 

Üzenetet küldött egy partvidéki turistaövezet fejlesztési munkálatain dolgozó tisztviselőknek és munkásoknak Kim Dzsong Un észak-koreai vezető – adta hírül hétfőn a phenjani állami hírügynökség. Ettől önmagában nem oszlott el a Kim egészségi állapotát burkoló homály, teszi hozzá az MTI.

Forrás: pixabay.com

Hirdetés

A helyi hírügynökség nem jelölte meg az üzenet időpontját, ebben Kim Dzsong Un nem az őt érő hírekre reagált, hanem üdvözölte a Vonszan-Kalma partvidéki területen dolgozókat, mintha mi sem történt volna. Mégis úgy úgy tűnik, hogy a cikk eloszlatni szándékozik a két hete nyilvánosan meg nem jelent vezető egészségi állapotával kapcsolatos kétségeket.

További érdekessége az írásnak, hogy a cikk mintha reagálás lenne a szombaton a koreai ügyekkel foglalkozó, 38 North nevű washingtoni szakportál beszámolójára, amely arról számolt be, hogy műholdas felvételeken Észak-Korea keleti részén, egy üdülővárosban észlelték az ország vezetője, Kim Dzsong Un különleges vasúti szerelvényét. A vonat egy kormányzati üdülőhelynél állt Vonszanban április 21-én és 23-án.

A múlt héten a CNN amerikai hírtévé arról számolt be, hogy műtéten esett át Kim Dzsong Un, a Reuters hírügynökség pedig szombaton azt írta három bennfentes forrásra hivatkozva, hogy Kína egészségügyi szakértőket és kormányzati tisztségviselőket küldött Phenjanba. Azt is furcsának találták, hogy az észak-koreai hírügynökség április 12-e óta semmit nem írt Kimről, pedig bármely tevékenysége rendszeresen vezető hír a pártállami médiánál.

Vasárnap Mun Csung, a dél-koreai államfő külpolitikai tanácsadója az amerikai sajtónak nyilatkozva azt mondta, hogy az észak-koreai vezető jól van, és április 13. óta Vonszanban tartózkodik.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások