Hirdetés

Kikapcsolhatók lesznek a Facebookon a politikai hirdetések

Kikapcsolhatók lesznek a Facebookon a politikai hirdetések

2020. június 17. - 10:13
0 komment

 

A Facebook és az Instagram is lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kikapcsolják a politikai hirdetéseket az oldalon, jelentette be szerdán a Facebook alapítója Mark Zuckerberg, írja a BBC híre alapján a 444.hu.

Mark Zuckerberg. Forrás: wikimedia

Hirdetés

Az utóbbi időben több kritika is érte a Facebookot, amiért valótlan információkat tartalmazó hirdetéseket is engedélyeztek. A Twitter már október óta tiltja a fizetett politikai reklámokat.

„Azoknak, akik már eldöntötték, hogy kire fognak szavazni és csak túl akarnak esni a választásokon: hallunk titeket, ezért bevezetjük azt a funkciót, amivel ki lehet kapcsolni a politikai hirdetéseket” – írja a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg.

A funkciót szerdától kezdve fokozatosan vezetik be, az amerikai felhasználók a beállítások menüpont alatt kikapcsolhatják vagy akár teljesen blokkolhatják is a hirdetéseket, ha pedig újra megjelennének, akkor jelenthetik azokat. Ősztől az USA-n kívül is elérhetővé válik ez a funkció.

Ugyanakkor Zuckerberg fontosnak tartja, hogy minél több amerikai állampolgár elmenjen szavazni, ezért a Facebook júliustól a hírcsatornák tetején megjelenő Információs Központ segítségével fogja tájékoztatni a felhasználókat például a szavazás módjáról. A Facebook úgy becsüli, hogy mintegy 160 millió amerikai állampolgárt fog elérni a november eleji elnökválasztásig.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások