Hirdetés

Kijevből jelentik

Kijevből jelentik

2022. március 03. - 12:48
0 komment

 

Ezt Kijevből írom, amíg van internet. Napközben akartam írni, de elaludtam. Nehéz, hogy harmadik napja nem alszom. Még mindig harcolunk. Valaki fegyverrel, valaki imával. Orosz szabotőrök vannak Kijevben. Folynak a harcok. A megszállók egy repülőgépe megsemmisült. Nem számítottak ellenállására. De Putyin megőrült.

unsplash.com

Hirdetés

Itt Kijevben az önkéntesek csatlakoztak a védelmi erőkhöz. A város ellenáll. Az ország lakosai nem rabszolgák, vérükben van a szabadság. A közvélemény erősen támogatja az ellenállást és az ukrán kormányt. Még azok is, akik még tegnap túl akarták tenni magukat a helyzeten, ma már írtak az orosz rokonaiknak, ismerőseiknek. Írásaikban azt kérdezték, hogy tehették ezt, hogy történhetett, és követelték, hogy állítsák meg a diktátort.

A legtöbb orosz nem ismeri az igazságot, hisznek a TV-nek, de a helyzet olyan gyorsan változik óráról-órára, hogy gondolkodóba ejtette az embereket. Ebben hiszünk.

Egy másik nap úgy terveztem zárni ezt a rövid írást, hogy az ukránok többet vártak a nyugati barátaiktól. Zárt légtérre van szükségünk, arra, hogy az agresszort elszigeteljék a SWIFT-től, fegyverek és védelmi eszközök új szállítmányára, és gazdasági támogatásra van szükségünk. De a helyzet úgy változik, mint egy kaleidoszkóp. Most köszönettel tartozunk a nyugat döntéseiért. A nyugat ébredezik, bár csak lassan.

Most hajnali 4:11 van. Az utca, ahol lakom, a csendtől hangos. Sötétség. A legsötétebb éjszaka az új nap előtt. Ukrajna a jó és a gonosz közti harc színtere lett. Az új és a régi harca. Minden rendben lesz. Az új le fogja győzni a régit. Az ukrán emberek és a hadseregünk csodákat tett. Ne hallgass világ! Az új nap kezdődik. Fogjunk össze!

Oksana Kuziakiv a kijevi ​​Institute for Economic Research and Policy Consulting (IER) ügyvezető igazgatója

Az írás az előző hét végén született.

A fotó illusztráció.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások