Hirdetés

Kihagyja hazánkat a demokrácia csúcsból Biden

Kihagyja hazánkat a demokrácia csúcsból Biden

2021. november 24. - 10:40
0 komment

 

December elején tart 110 ország bevonásával online csúcstalálkozót az amerikai elnök.

Facebook fotó

Hirdetés

Jóe Biden vezetésével 110 ország részvételével online csúcstalálkozót tartanak, amelynek a fő témája a demokrácia lesz - közölte az amerikai külügyminisztérium. A meghívottak között nem szerepelnek olyan országok, mint Kína, Oroszország vagy Törökország. De Magyarország sem. Miközben Lengyelország - hiába vitatkozik a jogállamiságról ő is az Európai Bizottsággal - kapott meghívót.

A kényes közel-keleti térségből Izrael és Irak vesz részt majd a találkozón, és bár az USA szövetségesének számít Egyiptom, Jordánia, Szaúd-Arábia, Katar és az Egyesült Arab Emírségek is, ők nem szerepelnek a meghívottak között. A Fehér Ház arról nyilatkozott, hogy ezen a találkozón a tekintélyuralmi rendszerek, a korrupció elleni küzdelemről és az emberi jogok támogatásáról esik majd szó.

Valamiért az MTI hozzátette ehhez a közleményéhez azt, miként minősíti a csúcstalálkozót az orosz külügy. Szergej Lavrov külügyminiszter szerint ez az online találkozó csak arra jó, hogy „megossza az embereket, illetve az országokat aszerint, hogy demokratikusak, vagy nem demokratikusak”.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások