Hirdetés

Kiengedte a rendőrség Gulyás Mártont

Kiengedte a rendőrség Gulyás Mártont

2019. április 01. - 12:27

 

Hétfőn 11 óra után szabadon engedte a rendőrség Gulyás Márton közéleti aktivistát – mondta el a 444.hu-nak Matlák Gábor, Gulyás ügyvédje.

Gulyás Márton. Forrás: olkt.hu

Hirdetés

Gulyás Márton ellen pénteken adtak ki elfogatóparancsot garázdaság miatt, ő ezután maga ment be a rendőrségre, ahol őrizetbe vették és a Gyorskocsi utcai fogdába szállították. Az aktivista így végül majdnem a maximálisan eltölthető időt, az egész hétvégét bent töltötte.

Ügyvédje, Matlák Gábor most elmondta, az ügy előzménye egy február eleji tárgyaláson való hiányzás volt, amin Gulyás állítása szerint önhibáján kívül nem tudott megjelenni. A rendőrség azonban csak most, március végén adott ki emiatt körözést.

Gulyást csoportos garázdaság elkövetésével vádolják egy 2016-os városligeti demonstráció miatt. Ekkor a Ligetben tiltakoztak aktivisták és civilek a park beépítése ellen, amikor dulakodás alakult ki köztük és az építési terület védelmével megbízott biztonsági őrök között, miután a tiltakozók felmásztak a kerítésre. Gulyás ujját eltörték az őrök, de végül az ügyészség őt és társait vádolta meg.

via hvg.hu


 
Hirdetés

Friss hozzászólások