Hirdetés

Kiderült, hol lesznek majd iskolaőrök

Kiderült, hol lesznek majd iskolaőrök

2020. július 15. - 13:37
0 komment

 

Szeptemberben 491 állami fenntartású köznevelési és szakképzési intézményben kezdhetik meg munkájukat az iskolaőrök – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-vel.

A veszprémi Jendrassik – Venesz Szakgimnázium és Szakközépiskola is szerepel a listán. Forrás: Facebook

Hirdetés

Az iskolaőrség külön rendészeti szervként, a rendőrség irányítása alatt jön létre; feladata azon intézmények belső rendjének fenntartása, amelyekben erre leginkább szükség van – áll a közleményben.

A tárca tájékoztatása szerint az állami intézményfenntartók felmérése és az intézményvezetők kérése alapján 288 köznevelési és 203 szakképzési intézményben indul iskolaőrség.

Az intézményi kör a későbbiekben változhat, előfordulhat, hogy egy intézményben egy idő után okafogyottá válik az iskolaőr jelenléte, míg más iskola – amennyiben kéri – bekerülhet az iskolaőrség által érintett intézményi körbe – tudatták.

Az intézmények nevét és címét letölthető táblázatban is közzétették. Több veszprémi és környékbeli iskola is szerepel a listán, a szakképzési intézmények közül például többek között a Veszprémi SZC „SÉF" Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, a Veszprémi SZC Jendrassik – Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, a köznevelési intézmények közül pedig a Gyulaffy László Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és a Hajmáskéri Gábor Áron Általános Iskola.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások