Hirdetés

Kézilabda: Újabb veszprémi csapat az élvonalban!

Kézilabda: Újabb veszprémi csapat az élvonalban!

2020. szeptember 04. - 09:25
0 komment

 

Szombaton lép először pályára a volt veszprémi ikon, Éles József csapata, a Veszprém KKFT a férfi kézilabda NB I-ben. A dabasi mérkőzés előtt beszélgettünk a csapat vezetőjével.

Forrás: Facebook/Éles József

Hirdetés

– Melyek a szakvezetés elvárásai az újonc csapatnál?

– Az izgalom levétele a legfontosabb feladat most, amit meg kell tennünk. Szerintem jó csapat verbuválódott az NB I-re, úgy érzem, hogy egy jó kezdés Dabason mindenképp be tudná indítani a gépezetet, ami nem elképzelhetetlen. A szombati meccsre visszatérve, 50–50 százalék a két csapat esélye, de nekünk most egy győzelem nagyon sokat számítana. Én bízom benne, hogy jól fogunk szerepelni, s dolgozunk a célunk eléréséért, ami ebben a szezonban a bennmaradás. Tehát nem ezen a mérkőzésen fog eldőlni a csapat sorsa, de egy jó kezdés megadhatja az alaphangot.

– A csapat gerince általános iskola óta együtt van. Mennyire fontos ez, mennyiben befolyásolja a csapatszellemet?

– Nagyon. Pont az a lényege ennek a csapatnak, hogy a gerinc már tényleg 8–9 éves koruk óta együtt játszik. Öt-hat ilyen játékosunk van, de akiket tudtunk igazolni, azok is ismerik egymást, hiszen együtt nőttek fel, játszottak korosztályos csapatokban egymás ellen, tehát ez egy nagyon jó alap most nekünk. A fiúk szeretik egymást, összekovácsolta a csapatot az elmúlt év sikere, jó a hangulat, de biztos, hogy jön majd pár pofon az élvonalban, s ezért fontos, hogy stabil háttér legyen a csapat mögött. A felkészülési meccsek vegyesek voltak. Előfordultak bravúros győzelmek, például a Csurgó vagy a Füred ellen, de beleszaladtunk váratlan vereségekbe is. Nyolc hetet készültünk, mert ugye nagyon hosszú kihagyás volt. Jók a benyomásaim, és ha át tudjuk menteni a meccsekre azt, amit láttam a felkészülés során, akkor nem lesz probléma.

– Sok veszprémi szurkoló mondja, hogy végre újra van egy valódi veszprémi csapat, és inkább a ti meccseitekre fognak majd járni.

– Nem lehet összehasonlítani a két csapatot. Én imádom a kézilabdát, és ami a Telekomnál van, az világszínvonalú. Nem ugyanaz a két csapat nívója. Ha valaki tényleg magas színvonalú mérkőzéseket akar látni, akkor ki fog menni az ő meccsükre. Aki fiatal, magyar és főleg helyi srácokból álló csapatért akar szurkolni, az biztos, hogy a mi meccseinket fogja látogatni. Ami azonban nagyon érdekes, hogy én tényleg kíváncsi vagyok, hogy a mi meccseinkre hányan jönnek majd. Merthogy szerintem, aki a mi meccseinkre látogat, az mind veszprémi. Nagyon kevesen fognak jönni majd más városokból, s ki fog derülni, hogy a Telekom 5–6 ezres táborából mennyi a valóban veszprémi szurkoló.

– Sokan mondják, hogy vissza lehetne hozni azoknak az időknek a hangulatát, amikor te is játszottál, ha nem az Arénában, hanem a régi csarnokban, a Március. 15. utcában lennének a bajnokik.

– Mi is nagyon szerettük volna. A probléma az, hogy a régi csarnok kialakítása, a menekülőútvonalak hiánya és a sok biztonsági előírás nem teszi lehetővé az első osztályú meccsek megrendezését. Nagyon bízom benne, hogy átalakítják majd és később ott játszhatunk.

– Milyen érzés a „gyerekeket” látni játszani? A tiedet, Nándiét (Fazekas Nándor fia, Gergő is a csapat tagja)?

– Iszonyatos aggódás van bennem. Nézd a csapatok nagy részét! Kész férfiak. A mieink pedig 17–21 éves fiúk. Nem érzem, hogy erre a kézilabdára 100 százalékig felkészültek. Mondjuk az ütközésekre, ahol majd a meccsen például Blagotinsekkel és az ő 130 kilójával fognak találkozni. Én mindig felülök a lelátóra, s alig várom a napot, amikor játszanak a fiúk, de bennem van a szülői aggódás is, hogy mi lesz egy nagy ütközés után. Nemcsak a saját gyerekemért érzem ezt, hanem a többi srácért is. Nem mindegy, hogy 120 kiló állít meg, vagy a saját korosztályodból egy 80 kilós.

– A második fordulóban mutatkoztok be itthon, pont a Telekom ellen, majd a harmadikban mentek Szegedre, tehát két nagyon nagy falat vár rátok rögtön a legelején.

– Nekem az egy ünnep lesz, amikor élőben láthatom ezeket a gyerekeket játszani a világ legjobbjai ellen. Ez nekik is óriási élmény.

– Biztosított minden a klub számára anyagilag?

– Úgy érzem, hogy amiket elterveztünk, nem állunk rosszul. Sokat dolgozunk, hogy támogatókat szerezzünk, jön hozzánk tao-forrás is, de be kell vallanom, hogy az egész mezőnyben nekünk a legszűkösebb a költségvetésünk. Nagyon jó érzés, hogy ezek a játékosok ilyen keretek mellett is kitartottak a csapat mellett, mert jól tudom, hogy a többi csapatnál sokkal többet kereshetnének, de ez is mutatja a közösség erejét. Elmondták, hogy még tanulni szeretnének, és ezt itt látják biztosítottnak.

– Hogyan látod a veszprémi kézilabda helyzetét tíz év múlva?

– Azt látjuk mindannyian, hogy azért az elmúlt időszakban itt nagyon beleszólt a politika a kézilabdába. Köztudott, hogy az irányítja a nagy csapatok életét. A mi életünket is, hiszen a tao-pénzek is ebbe a kategóriába tartoznak, s enélkül nem tartanánk mi sem itt. Mi például soha nem tudunk hozni külföldi játékost, saját utánpótlásból tudjuk majd megoldani a jövőt. De azt, hogy mi lesz tíz év múlva, senki nem tudja. Még az is lehet, hogy tíz év múlva itt olyan kézilabdás összefogás lesz, hogy a világ legjobb csapatát nézhetik folyamatosan a szurkolók.

– És az álmok?

– A legfontosabb a bennmaradás. Aztán az, hogy megerősödjünk. Szeretném egyben tartani a csapatot. Kevés csapatnak van ilyen állománya, rájuk érdemes építeni. S hallom a háttérben, máshonnan, hogy szimpatikus ez a modell, és jönnének ide játszani. Egy tiszta magyar csapatba.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások