Hirdetés

Kétmilliárdos beruházás érkezik Veszprémbe

Kétmilliárdos beruházás érkezik Veszprémbe

2021. február 10. - 16:56
0 komment

 

A Balluf Elektronika Kft. 2,1 milliárdos kutatás-fejlesztési beruházásba fog.

Facebook fotó

Hirdetés

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be, hogy a Balluf Elektronika Kft. 2,1 milliárd értékű beruházást hoz Veszprémbe. Ezzel 900 ember munkahelye válik biztossá, továbbá még 30 magasan gépzett mérnököt is keresnek. A kormány ezért 518 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt.

A Balluf az ipari automatizálás számára fejleszti a szenzorokat és érzékelőket, amelyeket elsősorban az autó- és gyógyszergyártás, valamint az élelmiszeripar területén használhatnak fel. Mivel ezek az ágazatok meghatározóak hazánkban, ezért ez a fejlesztés is kiemelkedő jelentőségű - mondta a miniszter.

Ötvös Tamás, a Balluf Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója bemutatta a Baluffot, amely egy németországi közepes vállalkozás, a cég második legnagyobb üzeme található Veszprémben. A vállalat elsősorban ipari elektronika gyártására szakosodott. A Balluf egyébként az egyik első német cég volt, amely a rendszerváltás után hazánkba érkezett, már 1989-ben, rajtunk kívül azonban még 67 országban jelen vannak, a mostani beruházást nagy verseny előzte meg - részletezte Szijjártó.

Via autopro.hu


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások