Hirdetés

Két év felfüggesztettet kapott a Boldog-ügy egyik vádlottja

Két év felfüggesztettet kapott a Boldog-ügy egyik vádlottja

2021. szeptember 15. - 13:31
0 komment

 

G. Vanda mindent beismert a bíróság előtt.

MTI / Koszticsák Szilárd

Hirdetés

A Fővárosi Törvényszéken előkészítő ülést tartottak Boldog István fideszes képviselő és társai ügyében. Boldogot, kabinetfőnökét, Fehér Petrát a további hét emberrel együtt decemberben vádolta meg a Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadása és uniós pályázatok befolyásolása okán.

A szerdai ülésen már ítélethirdetés is történt, ugyanis a per ötödrendű vádlottja, aki Boldog táskás emberének volt az asszisztense beismert mindent. Őt bűnsegédként kenőpénzek elfogadásával vádolták meg. Az utolsó szó jogán pedig annyit mondott, hogy sajnálja, ami történt, megbánta tettét, fel sem fogta annak súlyosságát, amikor átvette a pénzeket. Igaz, hogy komolyabb szerepe nem volt az ügyletekben, mégis hónapokig volt előzetesben, miközben Boldog István végig szabadlábon védekezhet.

G. Vandát a bíróság bűnsegédként elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása és versenykorlátozó magatartás közbeszerzési eljárásban miatt 2 év szabadságvesztésre ítélte, amelyet felfüggesztettek 5 évre. További 400 forint pénzbírsággal is sújtották. Az ügyészség azonban fellebbezett, mert az ítéletet súlyosbítani akarja, letöltendő börtönbüntetést kért a korábbi asszisztensre.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások