Hirdetés

Kész Zoltán: A végén mindig az van, amit Péter akar

Kész Zoltán: A végén mindig az van, amit Péter akar

2021. október 20. - 15:30
0 komment

 

A Válasz Online interjút készített Kész Zoltánnal, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagjával.

Facebook fotó

Hirdetés

Márki-Zay Péter vasárnapi győzelmi beszédében kiemelte Kész Zoltán szerepét a kampányban. Úgy mutatta be, mint aki kitalálója és végigharcolója volt az előválasztás megvalósulásának. Erről, a kampányról és a mozgalomről kérdezte a Válasz Online a veszprémi politikust.

Az előválasztás legnagyobb értékének Kész Zoltán azt emelte ki, hogy szelekció történt az ellenzékben. "Az előválasztás azért is volt jó, mert eltűntek és előtűntek arcok: megjelentek olyanok, akik eddig nem voltak politikai porondon, és eltűntek olyan mamelukok, akiknek talán el is kellett tűnniük – lásd Mesterházy Attilát Veszprémben" - utalt saját választókörzetére. Elmondta azt is, hogy azért a legnagyobb szerepe az előválasztás megvalósulásában Márki-Zay Péternek volt, mert végül ő tolta bele a pártokat abba, hogy azt elfogadják.

A Válasz Online megkérdezte Készt arról is, amivel most a fideszes propaganda kezdte támadni Márki-Zayt. Ügynöközni próbálják, mert Amerikában élt, de Kész Zoltánnal közösen már polgármesterként járt is kint a külügyminisztériumban. Az MMM elnökségi tagja elmondta, hogy a New York-i magyar diaszpóra hívta meg őket Amerikába. Mivel ahogy Kész 2015-ös sikere, úgy Márki-Zay 2018-as sikere is felkeltette Amerikában a térségünkkel foglalkozó szakértők és politikusok érdeklődését, ezért adta magát, hogy fogadták őket a külügyminisztériumon kívül a Kongresszusban és a German Marshall Fund kerekasztalán is.

Kész Zoltán vallott saját politikai motivációjáról is, mikor az újságíró arra kérdezett rá, igaz-e a propaganda, hogy CIA-ügynök-e. "A politikába a gyerekeim jövőjéért való aggódás sodort még 2015-ben, most pedig azért dolgozom rengeteg civillel és pártemberrel a változásért, mert egy éve azt ígértem édesapám halálos ágyán, hogy csinálunk egy jó országot."

Via Válasz Online


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások