Hirdetés

Kész Zoltán másodfokon pert nyert a fideszes Budai Gyula ellen

Kész Zoltán másodfokon pert nyert a fideszes Budai Gyula ellen

2020. április 30. - 12:54

 

Megnyerte a pert Kész Zoltán, Veszprém korábbi független országgyűlési képviselője, illetve 2018-ban képviselőjelöltje a fideszes Budai Gyula ellen. Budai a 2018-as választási kampányban többek között azt állította, hogy Czeglédy Csaba 50 millió forintot adott Kész Zoltán kampányára. A perben Kész Zoltánt a Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Iroda képviselte.

Kész Zoltán

Hirdetés

A Fővárosi Ítélőtábla megállapította, hogy Budai Gyula megsértette Kész Zoltán jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát a 2018. április  4-én tartott sajtótájékoztatóján elhangzott azon valótlan állításokkal, miszerint dr. Czeglédy Csaba 50 millió forintot adott Kész Zoltán kampányára, valamint  hogy a dr. Czeglédy Csaba érdekeltségébe tartozó Humán Operátor Zrt. által foglalkoztatott diákok munkájukkal segítették Kész Zoltán kampányát. Megsértette a Kész Zoltán jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát azzal is, hogy 2018. március 7-én tartott sajtótájékoztatóján valótlanul állította, hogy az általa felmutatott fotón dr. Czeglédy Csabával Kész Zoltán ebédel – áll az ítéletben.

Budai Gyula alperest a Fővárosi Ítélőtábla  a 2018. április 4-én tett közlések kapcsán a további jogsértéstől eltiltotta, továbbá kötelezte, hogy 15 napon belül adjon elégtételt Kész Zoltán felperesnek olyan módon, hogy az MTI útján OS közlemény formájában fejezze ki sajnálkozását, illetve arra is kötelezte az alperest, hogy 15 napon belül fizessen meg a felperesnek 500 000 forint sérelemdíjat, valamint a perköltséget, illetve a magyar államnak a kereseti és fellebbezési illetékeket.

Az ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye.

Portálunk megkérdezte az ítéletről Kész Zoltánt, aki a következőket nyilatkozta:

„Természetesen örülök annak, hogy mindenki számára kiderült az igazság. Én végig tudtam, hogy amit Budai állít, a szemenszedett hazugság. A következmények szempontjából azonban egy nagyon fontos tanulsága van az egész lejárató kampánynak. Ehhez hadd meséljek el egy rövid történetet. A választás előtti napon az egyik bakonyi faluban egy bácsi azzal támadott nekem, hogy bemondták a tévében, hogy 50 millió forintot kaptam. Ehhez Budai egy fényképet mutatott be bizonyítékként. Megkértem a bácsit, hogy mutasson rá a fényképen, hogy a két ember közül melyik vagyok én. Azt mondta, őt nem érdekli, mert a tévé bemondta. Megkérdeztem, hogy a tévének vagy a szemének hisz-e. Erre ő azt válaszolta, hogy a tévének.”

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások