Hirdetés

Kész Zoltán: A '22-es választás vidéken fog eldőlni!

Kész Zoltán: A '22-es választás vidéken fog eldőlni!

2021. május 27. - 07:15
0 komment

 

Kész Zoltán, a Civitas Intézet operatív igazgatója az Alfahírnek adott interjút.

Facebook fotó

Hirdetés

Az Alfahír a Civitas Intézet friss kutatását elemezve, interjút készített Kész Zoltánnal, korábbi veszprémi országgyűlési képviselővel, aki az intézet operatív igazgatója. Az interjúban szó esett a közvéleménykutatás legfontosabb tanulságairól, az előválasztáson indulók esélyeiről és az ellenzék előtt álló feladatokról.

Kész Zoltán a miniszterelnök-jelölti versenyről elmondta, hogy a látszat szerint a Fidesz Karácsony Gergely főpolgármestertől tart leginkább, mert őt támadja legjobban. Kérdés azonban, hogy valójában ő-e a legveszélyesebb Orbán hatalmára. A kulcs ugyanis vidéken van. "Nemcsak a mi kutatásaink mutatják ez a biztos szavazók körében. Ami szerintem a legfontosabb megállapítása a mostani kutatásunknak, hogy a 2022-es országgyűlési választás vidéken fog eldőlni, ezt a válaszadók 62 százaléka gondolja így" - szögezte le Kész Zoltán. Ezzel kapcsolatban pedig kiemelte azt, hogy még Karácsony támogatóinak 67 százaléka szerint is inkább Jakab Péter tudna nyerni vidéken.

Az ellenzék előtt álló legfontosabb feladatokról a korábbi veszprémi politikus elmondta, hogy súlyos hibának tartja az ellenzékiek Budapestre fókuszáló stratégiáját. Jól látszik ugyanis, érvelt Kész, hogy a Fidesz a fővárost, és az ottani 18 egyéni körzetet elengedte. Nem ott kell nyernie az ellenzéknek, mert az már a kezében van. Az ellenzék nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy ne törődjön a vidékkel, mert az nehéz feladat, és a falvakat nehéz bejárni. "Ilyenkor viszont felmerül a kérdés: Te holnap nem miniszterelnök akarsz lenni? Te nem akarod megoldani azoknak az embereknek a problémáit, akiknek életbevágó kérdés, hogy miként biztosítsák a napi megélhetésüket annyi pénzből, mint a Pozsonyi úton egy kapucsínó ára?" - tette fel a kérdést Kész.

Az előválasztás esetleges fideszes meghekkelésével kapcsolatban is kritikus a volt képviselő. Kész Zoltán elmondta, hogy a kormány részéről nagyon nagy a kockázata annak, hogy szervezetten befolyásolja a választást. "Nagyon kevés olyan körzet van, ahol a Fidesz össze tud rántani ezerötszáz embert, aki elmegy és észrevétlenül leszavaz, főleg úgy, hogyha az ellenzék okos, akkor előre minden körzetet meg fog mérni és tudni fogja az erőviszonyokat" - emelte ki a Civitas Intézet operatív igazgatója.

Via Alfahír

 


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások