Hirdetés

A keddi törvények megszavazásához kellett a kétharmad, a bíróságról kérték el a fideszes politikust

A keddi törvények megszavazásához kellett a kétharmad, a bíróságról kérték el a fideszes politikust

2021. június 16. - 13:00
0 komment

 

A bűnszövetkezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalással, sikkasztással és okirat-hamisítással vádolt fideszes országgyűlési képviselő, Simonka György keddi tárgyalása azért maradt el, mert a Országgyűlés Hivatala erre kérte a bíróságot.

Stock photo

Hirdetés

Többek a Fudan Egyetemről szóló és a Diákvárost érintő jogszabályt, illetve a pedofilellenesenek nevezett, valójában homofóbtörvényt, és a lakástörvényt szavazták meg tegnap. A szavazások egy részéhez kétharmados többség kellett.

A politikus tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken folyik. A vádirat szerint a termelési és értékesítési szövetkezetekkel összefüggő kárérték eléri az 1,4 milliárd forintot. A büntetőperről tudósítva beszámoltunk arról is, hogy a vádirat nyolc és fél év fegyházbüntetésre, valamint 750 millió forintos vagyonelkobzásra tett javaslatot a bíróságnak arra az esetre, ha Simonka elismeri a vádiratban foglaltakat és lemond a védekezés lehetőségéről, a képviselő eddig azonban ártatlannak vallotta magát minden tárgyaláson.

Az üggyel kapcsolatban a Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője elmondta, a munkahelyi elfoglaltság miatti tárgyaláshalasztás nem számít rendkívüli esetnek. Hozzátette, mivel Simonka először kezdeményezett ilyet, így méltányosságot gyakoroltak, ugyanakkor esetleges további kérések már nem esnének ilyen megítélés alá, írja a Magyar Narancs.

Tags: 

 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások