Hirdetés

A KDNP marad a Néppárt frakciójában

A KDNP marad a Néppárt frakciójában

2021. március 04. - 07:49
0 komment

 

Csak a Fideszt zárták ki lépett ki, szövetségese nem.

MTI / Koszticsák Szilárd

Hirdetés

Hölvényi György, a KDNP európai parlamenti képviselője, aki egyébként a Fidesszel közös listán jutott ki a parlamentbe tegnap délután az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy "a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) folytatja az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójában megkezdett munkáját". Történeti áttekintésként a politikus hozzátette, hogy a KDNP "még Antall József korábbi miniszterelnök és Helmut Kohl korábbi német kancellár hívására csatlakozott az 1990-es évek elején az EPP elődjéhez", tagságuk pedig azóta folyamatos. Az EPP frakciójának új alapszabálya pedig nem idéz elő új jogi helyzetet a kisebbik kormánypárt számára.

A történet különösen a hazai fideszes "sajtó" megvilágításából érdekes, ahol keresetlen szavakkal gyalázzák és bírálják az Európai Néppártot és annak frakcióját. Azt a frakciót, ahol a Fidesszel szövetségben induló kisebbik kormánypárt továbbra is bent ül.

Bayer Zsolt például azt írta a kormánypárti Magyar Nemzetbe a kiválásról, hogy "vége az elvtelen alkuknak, a sehová sem vezető kompromisszumoknak, vége annak a megalázó aprómunkának, amelynek során a nyomorult Webernek kell megfelelni". A Pesti Srácokban Pilhál Tamás pedig így fogalmazott: "Manfred Weber és a többi gerinctelen csúszómászó sziszeghet tovább odabent a sötétben, de a budiajtó rájuk lett csapva, túl sok már nem hallatszik belőlük, legfeljebb dühödt sziszegésük. Végre friss levegőt szívhatnak a magyar képviselők, s velük együtt Magyarország is".

Ezek vajon mind igazak Hölvényi Györgyre is?

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások