Hirdetés

A katolikus egyház lapja megvédte a keresztényellenességgel vádolt Ferenc pápát

A katolikus egyház lapja megvédte a keresztényellenességgel vádolt Ferenc pápát

2021. június 09. - 07:30
0 komment

 

A Magyar Kurír, a hivatalos katolikus lap állt ki a pápa mellett a propagandistákkal szemben.

MTI fotó

Hirdetés

"Ne engedjük, hogy a gyűlöletkeltés lassú, de annál hatásosabb mérge behatoljon a szívünkbe, hanem Mesterünket követve mi is nagyobb jóval válaszoljunk a rosszra" - írta Kuzmányi István, a Magyar Kurír és az Új Ember főszerkesztője azzal kapcsolatban amilyen támadások érték Ferenc pápát látogatása miatt. "Ne valamivel, egy ideológiával és érdekekkel átitatott találkozásra, hanem valakivel, a Jézus Krisztussal való találkozásra készüljünk" - hangsúyozta a főszerkesztő, aki egyébként diakónusként is szolgál, éppen azon a plébánián, ahol Hodász András plébános is.

A cikk nem nevesíti, de a Magyar Kurír azokra a hangokra gondolhat, amelyeket nemrég a kormányoldal propagandistái ütöttek meg Ferenc pápával szemben. A Demokrata főszerkesztője, Bencsik András azt írta, hogy "Ferenc pápa keresztényellenes magatartást tanúsít, amivel rendkívül súlyos kárt okoz a keresztény világnak".

A Magyar Kurír a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia hírportálja. Kuzmányi István írásában arra is felhívta a figyelmet, hogy a Ferenc pápa útjával kapcsolatos pletykákat kellő forráskritikával kezelje: "Nevében ott szerepel a katolikus szó, a lap nem a Katolikus Egyház hivatalos vagy félhivatalos orgánuma. Olyannyira nem, hogy a tulajdonoshálózatán keresztül jól összehangoltan főszereplője volt annak a Viganò érsek nevével fémjelzett 2018-as puccskísérletnek, amely a pápa megbuktatására irányult." Ezzel kapcsolatban Beer Miklós is elmondta, hogy "az eucharisztikus kongresszus zárómiséje után, a Hősök terén kezet foghat Ferenc pápával a kormány- és az államfő".

Via Telex

 


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások