Hirdetés

Katarina Barley: Hogy lehet egy gázszerelő milliárdos?

Katarina Barley: Hogy lehet egy gázszerelő milliárdos?

2022. március 08. - 10:21
0 komment

 

Katarina Barley német szociáldemokrata politikussal a 444.hu készített interjút.

Facebook fotó

Hirdetés

Interjút készített Katarina Barley német szociáldemokrata politikussal a 444.hu. A politikus az Európai Parlament egyik alelnöke, aki igazságügyminiszteri tisztséget is betöltött korábban Angela Merkel kormányában. Ujhelyi István, MSZP-s EP-képviselő szervezésében pedig Hiller Istvánnal, az Országgyűlés MSZP-s alelnökével találkozott.

Az interjúban a német politikus kiemelte, hogy Magyarországon a korrupció az egyik legégetőbb probléma. A magyar kormány ellen indítandú jogállamisági mechanizmus egyik fő oka ez.  "A magyar esetben nagyon sok ügy van, én személy szerint a korrupcióval kezdeném, hiszen nyilvánvaló, hogy Orbán, a családja és a barátai, közpénzt lopnak. A magyar és az európai emberek pénzét lopják. Mindenki ismeri Mészáros Lőrinc nevét - hogy lehet egy gázszerelő milliárdos?" - nyilatkozta a Barley. Míg a lengyel esetben az igazságszolgáltatás politikai befolyását és az EU-s jog elsőbbségének tagadását tartja a legfőbb problémának.

A szociáldemokrata politikus arról is beszélt, hogy a magyar kormány az EU-s tagság határait is feszegeti. "Az Európai Unió alapjait éppen a lengyel és a magyar kormány ássa alá. Ők nem tartják be azt a szerződést, amit aláírtak. [...] Ha nem teszik, akkor elhagyják az európai közösséget. És most pontosan ezt teszik a magyarok és a lengyelek" - mondta a 444-nek a politikus. Felhozott egy példát egy német cégről, aki a jogbiztonság hiánya miatt határozott úgy, hogy nem hoz több beruházást Magyarországra.

"Arra kérem a magyarokat, hogy nézzenek a dolgok mögé, és ne essenek Orbán csapdájába, ne higgyenek a Patyomkin világnak, amit felépített" - fordult a magyar választókhoz Katarina Barley.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások