Hirdetés

Katanics Sándor: Vizsgálja felül a polgármester a buszmenetrend-változtatást!

Katanics Sándor: Vizsgálja felül a polgármester a buszmenetrend-változtatást!

2021. március 31. - 15:53
0 komment

 

Katanics Sándor a városi buszmenetrend-változással kapcsolatban kereste meg a polgármestert.

Facebook fotó

Hirdetés

Katanics Sándor, a DK önkormányzati képviselője nyílt levélben fordult Veszprém polgármesteréhez.

A levelet változtatás nélkül közöljük:

Nyílt levél Veszprém polgármesterének, Porga Gyulának!

Tisztelt Polgármester Úr!

Egy tegnap hozzám címzett levél első mondatai az alábbiak: „Döbbenten olvastuk reggel a V-Busz honlapján, hogy április 1-től bevezetik a "hétvégi" menetrendet. (óránként egy busz közlekedik). Nem értem, hogy képzelik ezt, hiszen az embereknek dolgozni kell menni, akkor is, ha most nincs iskola.” A levél további részében alapos elemzést kaptam arról, hogy a hozzám segítségért forduló család milyen nehézségekkel kell szembenézzen, mert nincs elég jövedelmük ahhoz, hogy a munkába járást saját gépjárművekkel oldják meg!

Egy rosszízű áprilisi tréfa lenne csupán, amit a V-BUSZ Kft. megjelentetett a honlapján?

Ez az önkormányzati cég, amelyik az elmúlt években jelentős mennyiségű közpénzt nyelt el, „közpénztemetővé” vált, kinek az egyetértésével hozta meg azt a döntését, mely szerint 2021. április elsejétől a V-Busz járatai további intézkedésig módosított szabadnapi (hétvégi) menetrend szerint közlekednek?

Hogyan lehet a járvány legnehezebb napjaiban megtenni azt, hogy a legkiszolgáltatottabb emberek zsúfolt járatokon kerüljenek veszélybe, miközben a megélhetésük érdekében kénytelenek tömegközlekedési eszközt igénybe véve munkába járni?

Nem csak egy család háborog a városban! Nemcsak bizonyos városrészeket sújt ez az átgondolatlan, emberek életét veszélyeztető intézkedés! A közösségi oldalon felháborodott emberek panaszolják sorra, miért és hogyan sérülnek alapvető érdekeik! Mások, akik könnyebb helyzetben vannak, meg csak kioktatják őket!

Jelen pillanatban még érvényben van változatlanul az a kormányrendelet, ami járatsűrítéseket ír elő a tömegközlekedést működtető önkormányzatok, cégek számára!

Azért, mert egy-egy vonalon elvileg ez biztosított Veszprémben, a kormányrendeletben foglaltak még nem teljesülnek!

Polgármester úr hozzájárult ehhez a döntéshez? Mi az oka, hogy Veszprém önkormányzati testülete ebbe a döntésbe nem lett bevonva semmiféle módon?

Ha nem is nyilvánvaló, de sajnos igaz, hogy ez az intézkedés az itt élők veszélyeztetése, amiért vállalni kell annak a felelősséget, aki erre a káros intézkedésre rábólintott!

Kérem, hogy azonnal vizsgálja felül ezt a döntést és amíg nem késő, változtasson rajta!

Katanics Sándor (frakcióvezető)

Veszprém, 2021.03.31.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások