Hirdetés

Katanics is elindul az előválasztáson

Katanics is elindul az előválasztáson

2021. május 04. - 13:30
0 komment

 

Bejelentette indulási szándékát az ellenzéki előválasztáson Katanics Sándor. A helyzet érdekes dilemma elé állíthatja a Demokratikus Koalíció (DK) Veszprém 1. számú választókerületének szavazóit, Katanics ugyanis független jelöltként mérettetné meg magát, a párt pedig egy, a veszprémi politikában és közéletben ismeretlen ügyvédet indít.

Facebook fotó

Hirdetés

Mint ismert, az ellenzéki pártok nagy erőkkel szervezik az előválasztást országszerte, ezen dől majd el, hogy a 106 egyéni országgyűlési választókörzetben kik lesznek azok a közös jelöltek, akik megpróbálják legyőzni a Fidesz indulóit. Az ellenzéki közös jelöltek kiválasztása azonban nem megy mindenhol zökkenőmentesen, így Veszprémben sem.

Két hónappal ezelőtt nagy port kavart a hír, miszerint a DK a helyi alapszervezet megkérdezése nélkül úgy döntött, nem a több évtizedes aktív, helyi és országos politikai múlttal rendelkező, jelenleg is önkormányzati képviselőként dolgozó Katanics Sándort indítja el az ellenzéki előválasztáson. A párt hivatalos jelöltje egy Veszprémben praktizáló, a helyi politikában és közéletben ismeretlen ügyvéd, Csonka Balázs.

Katanics Sándor a napokban a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében úgy fogalmazott, „úgy hiszem, hogy az a helyes, ha nem a fővárosból mondják meg, ki legyen vidéken a Fidesz jelöltjének kihívója”. Hozzátette, „amennyiben az ellenzéki pártok nem akadályozzák meg,” elfogadja az őt bátorítók segítségét, felkérését, és részt vesz az előválasztáson. Ezzel arra utalhatott, hogy az ellenzéki pártok abban állapodtak meg az előválasztás szabályai kapcsán, hogy minden jelöltnek előre el kell döntenie, megválasztása esetén melyik frakcióhoz csatlakozik majd, és ezt a döntést az adott pártnak is el kell fogadnia. Kérdés, hogy ennek a két feltételnek Katanics miként tud megfelelni, és ha valamiért nem tud részt venni az előválasztáson, elindul-e független jelöltként az országgyűlési választáson.

Veszpresszó


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások