Hirdetés

Kásler megmagyarázta, miért nem jár a jutalom a szociális dolgozóknak

Kásler megmagyarázta, miért nem jár a jutalom a szociális dolgozóknak

2020. június 29. - 19:11
0 komment

 

A miniszter szerint a kormány nem tett le arról, hogy emeljék a szociális ágazatban dolgozók bérét. De jutalmat nem kapnak.

Hirdetés

Újabb házi interjút adott az emberi erőforrások minisztere, írja a hvg.hu. Kásler Miklós a Facebook-oldalára feltöltött videóban ezúttal arról beszélt, hogy a magyar egészségügy helytállt a koronavírus időszakában. Szóba került, hogy az 500 ezer forintos jutalom az egészségügyi dolgozóknak Semmelweis-nap környékén érkezik. Ennek kapcsán kijelentette, nagyra becsüli a szociális ágazat teljesítményét is, a jutalmazásnál azonban differenciálni kellett. Úgy fogalmazott,

bármennyire szeretné a kormány és személy szerint én is, a jövedelmeket csak a gazdasági lehetőségek határáig lehet megemelni.

Hozzátette, hogy a szociális szférában is folyamatosan napirenden van a béremelés, egy ezzel kapcsolatos javaslat most is a kormány előtt van. A miniszter elismerte, hogy a szociális ágazatban dolgozók is ugyanazt a szemléletet képviselték, mint az egészségügyisek, a rászorulókon való segítést, és ez pluszfeladatokat rótt rájuk is.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások