Hirdetés

Karikó: A Szputnyiknál és az AstraZenecánál másik oltás kell a harmadik dózishoz

Karikó: A Szputnyiknál és az AstraZenecánál másik oltás kell a harmadik dózishoz

2021. július 20. - 11:29
0 komment

 

Karikó Katalin az RTL Klub Híradójának nyilatkozott.

MTI / Balázs Attila

Hirdetés

Kásler Miklós korábban azt nyilatkozta, hogy harmadik oltásra az első kettőtől eltérő vakcinával kell beoltani az embereket. Ezt vitatta a Pfizer Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, mert a klinikai vizsgálatok nem támasztják azt alá, ezért nem javasolják az oltóanyagok kombinált alkalmazását. Karikó Katalin azonban ettől eltérő véleményt fogalmazott meg, aki a Pfizer oltóanyagának feltalálása mellett, a céggel együttműködő vállalat, a BioNTech alelnöke.

Az RTL Klub Híradójának a vakcinák vegyítésére vonatkozva kifejtette, hogy "például az AstraZeneca és Szputnyik esetében a harmadik oltásnak feltétlen másnak kell lennie, de az mRNS-t tartalmazó vakcinát, mint a Pfizert vagy a Modernát, akárhányszor be lehet adni, akármilyen vakcina után".

Rusvai Miklós víruskutató is osztja Karikó álláspontját. Meglátása szerint a vektorvakcinák esetében, amelyek közé tartozik az említett orosz és brit oltóanyag, kifejezetten előnyes lehet, hogyha a harmadik oltás ettől különbözik. A harmadik vagy negyedik oltásra ezek az adenovírusok már nem tudják "kifejteni a hatásukat, nem tudják letermeltetni a koronavírus tüskefehérjét, mert nem érnek célba" - magyarázta Rusvai az RTL-nek.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások