Hirdetés

Karikó Katalin: A valódi díj maga a felfedezés

Karikó Katalin: A valódi díj maga a felfedezés

2021. október 04. - 15:44
0 komment

 

Karikó Katalin a Forbes.hu-nak nyilatkozott az orvosi Nobel-díj kiosztásáról.

Facebook fotó

Hirdetés

Az amerikai David Julius és a libanoni születésű, de örmény-amerikai identitással bíró Ardem Patapoutian kapta az idei orvosi Nobel-díjat a hőmérséklet érzékeléséért és a tapintásért felelős receptorok felfedezéséért - tete közzé a Nobel-bizottság.

Nemzetközi tudományos körök várakozásai a magyar származású kutatót, Karikó Katalint tartották toronymagas esélyesnek erre az elismerésre abbéli tevékenységéért, amellyel hozzájárult a koronavírus elleni vakcina megalkotásához. A Nobel-bizottság döntése után a Forbes.hu megkereste az Egyesült Államokban élő kutatót, és értékelje azt. "Csak az érdekel és arra koncentrálok, amin tudok változtatni, amire van hatásom, és a díjbizottságokéra nincs" - nyilatkozta ő, majd hozzátette: "a legnagyobb örömöt a kutatás izgalma adja, valamint az a tudat, hogy a munkájával hozzájárult ahhoz, hogy a gyógyításban fontos platform technológia létrejöjjön."

Karikó megidézte Richard Feynmann amerikai elméleti fizikust, aki leszögezte, nem a díjak a lényegesek, mert a felfedezés a díj maga - igaz, a fizikus egyébként megkapta a Nobel-bizottság elismerését.

Via Forbes.hu


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások