Hirdetés

Karácsony Gergely visszalépett, és Márki-Zay Péter támogatására szólított fel

Karácsony Gergely visszalépett, és Márki-Zay Péter támogatására szólított fel

2021. október 08. - 11:54
0 komment

 

Csak ketten indulnak az előválasztás második fordulóján: Márki-Zay Péter és Dobrev Klára.

MMM fotó

Hirdetés

Közös sajtótájékoztatót tartott Karácsony Gergely főpolgármester, miniszterelnök-jelölt és Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje. Karácsony Gergely az előzetes sajtóhíreknek megfelelően bejelentette visszalépését, és arra szólította fel szavazóit és szimpatizánsait, hogy támogassák a második fordulóban Márki-Zay Pétert. Karácsony Gergely: "Az ég szerelmére, a hazánk olyan helyzetben van, hogy áldozatot kell hoznunk!" - kiáltott fel a főpolgármester. "Minden magyar állampolgárt, minden eddig őt támogató pártot, valamint a Jóistent is, hogy segítsék Márki-Zay Pétert abban, hogy igazi államférfivá váljon a következő hetekben" - nyilatkozta. Döntéséről peig azt mondta, azt jó szívvel hozta meg.

Márki-Zay Péter megköszönte, és államférfiúi lépésnek nevezte a főpolgármester döntését. "Karácsony Gergely bebizonyította, hogy számára a haza minden előtt", és kérte, tapsolják meg a főpolgármestert. Hálája jeléül - folytatta -, belép a 99 Mozgalomba. "Nem pártmutyiban gondolkodunk, hanem a nemzet érdekéért dolgozunk" - nyilatkozta Márki-Zay azzal kapcsolatban, hogy ő a Momentummal sem írásos megegyezést kötött füstös szobában, hanem megállapodtak egymással, ahogy megállapodtak egymással Karácsony Gergellyel is, Magyarország 1000 éves történelmének legkorruptabb kormányának leváltásáért.

Márki-Zay Péter az ellene máris elindított kormányzati propagandával kapcsolatban felvetette, "ki vagyok én, hogy az Origo máris azt írja, én vagyok Gyurcsány új embere", mikor augusztusban Hollik István még azt mondta neki, hogy ő azért nem nyeri meg az előválasztást, mert ő nem Gyurcsány embere. "Akkor ki fogják rúgni Hollik Istvánt?" Karácsony Gergely végül leszögezte, hogy nem lesz közös indulás, és felváltott ciklus, Márki-Zay Péter 4 évre kér bizalmat.

Via Telex Facebook élő közvetítése

 


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások