Hirdetés

A kancellár este kiüríttetné az SZFE-t, a Titkos Egyetem demonstrációt hirdetett

A kancellár este kiüríttetné az SZFE-t, a Titkos Egyetem demonstrációt hirdetett

2020. október 16. - 16:33
0 komment

 

Szarka Gábor kancellár és Novák Emil megbízott általános rektorhelyettes egy közösen aláírt dokumentum alapján előbbre hozta a Színház és Filmművészeti Egyetem (SZFE) őszi szünetét, amely október 16-tól 26-ig tart.

Hirdetés

Ez idő alatt senki sem tartózkodhat az épületben, amelyet fertőtlenítenek, és karbantartási munkákat is végeznek. Az új vezetés így szeretné eltávolítani az intézményt augusztus végén elfoglaló diákokat, akik azóta sem ismerik el legitimnek a Vidnyánszky Attila vezette kuratóriumot, illetve Szarka Gábor kancellárt.

A pénteki határidőre, este 6 órára a hallgatók sajtótájékoztatót hirdettek az egyetem Vas utcai épülete elé. Az SZFE melletti szolidaritás kifejezése, valamint a hallgatói párbeszédek megindításának céljából, az ország több egyetemének hallgatói által életre hívott Titkos Egyetem mindeközben Facebook-oldalán demonstrációt hirdetett, így ellenállva a kancellári felszólításnak, és kértek minden szimpatizánst, támogassa őket.

– Tudjuk, hogy mindenkinek szívügye az SZFE. És nagyon sok mindent tenne. Mégis, amire leginkább szükségük van, az a támogató jelenlétünk. Ez legyen erős és látható! Szóval hozzatok zászlót, molinókat és transzparenseket. Ellenben különösen kérünk mi és az SZFE-sek is mindenkit, hogy bármi is fog történni, fizikailag ne avatkozzon be. Tudják, mit csinálnak, és fel vannak készülve mindenre. Álljunk ki értük – olvasható a felhívásban.

via magyarhang.org

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások