Hirdetés

Jön a nemzeti konzultáció a nyitásról

Jön a nemzeti konzultáció a nyitásról

2021. február 05. - 08:29
1 komment

 

Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényén ismét konzultációt hirdetett.

Facebook fotó

Hirdetés

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szokásos évnyitó konferenciáján Orbán Viktor meghirdette, hogy február közepén a nyitás kérdéseiről nemzeti konzultációt indít ismét a kormány. Őszintén vallott ennek valódi természetéről, "politikai eszköznek, a kihívásokkal szembeni legfontosabb fegyverünknek" nevezve az irányított kormányzati kérdőíveket.

A konferencia eredeti célja a várható gazdaságpolitika felvázolása, de ebből keveset kapott a nagyérdemű. Varga Mihály nem merült el a konkrétumokban. "A dinamikus növekedést durva fékezéssel állította meg a járvány [...] tulajdonképpen satufékről beszélhetünk" - elemzett a pénzügyminiszter. 2021 második felében 13, 8 százalékos növekedéssel számol, ami soknak tűnhet, de ha azt vesszük, hogy 2020 második negyedévében 15 %-os volt a csökkenés, akkor már nem feltétlenül impozáns terv.

Orbán Viktor briliáns párhuzamot kölcsönzött a sportéletből: "sportnyelvre lefordítva a gazdaságvédelmi terv volt a védekezés, az újraindítás a támadás". A gazdaság újraindításának terv három részből áll, az első a lakásépítés áfájának csökkentése. A második tavasztól indul majd, amikortól a felsőoktatás lesz fókuszban. Nyáron pedig a nagy fejlesztések időszaka jön majd el.

Via 444


 

1 komment

esetleg a napsütéses órákról és a Balaton vizének a melegségéről is inzultáljunk

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások