Hirdetés

Jogállamiság: Visszaszólt a kormány Brüsszelnek

Jogállamiság: Visszaszólt a kormány Brüsszelnek

2020. október 22. - 07:42
0 komment

 

Népszava szerint három oldalban foglalta össze az Orbán-kormány, hogy miért elfogadhatatlan számára az Európai Bizottság jogállamisági jelentése.

Hirdetés

Szeptember végén minden országról kiadott egy ilyen jelentést a bizottság, és Magyarországot több tekintetben is megfeddték benne, például az igazságszolgáltatás politikai befolyásolása vagy éppen a sajtószabadság gyengítése miatt.  

A magyar válasz szerint éppen hogy az Európai Bizottság nem tartotta be a jogállamisági kritériumokat, amikor részrehajló jelentéssel állt elő. A kormány kimutatta, hogy a jelentéshez 11 olyan szervezettel beszéltek a szerzők, amelyek támogatást kaptak már Soros György alapítványától – az nem világos, hogy magát a Fideszt ide számolták-e. Tehát a jelentést Soros írta, vonják le a következtetést.

Arra is felhívja a magyar kormány a figyelmet, hogy más országokban is komoly bajok vannak, de azokat mégsem emelték ki a jelentésekben. Dániában és Svédországban például nagy korrupciós kockázat a pénzmosás, Finnországban nem elég plurális a sajtó, és mégis a magyar viszonyokat kritizálják. Ez kettős mérce, ráadásul a magyar kormány álláspontja szerint a jogállamiságot nem is lehet objektíven definiálni, és így mérni se lehet.

via 444.hu

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások