Hirdetés

Jobbik: Varga-Damm Andrea a becstelenséget választotta

Jobbik: Varga-Damm Andrea a becstelenséget választotta

2020. május 22. - 07:21

 

A pártvezetés felszólítása ellenére nem adja vissza országgyűlési képviselői mandátumát a jobbikos Varga-Damm Andrea; az ellenzéki politikus ezt csütörtökön este jelentette be. A Jobbik szokatlanul erős hangnemű közleményben reagált.

Hirdetés

Szerda este jelentette be a pártvezetés, hogy 24 órát ad a képviselőnek a lemondásra, jelezve, ha a felszólításnak ez idő alatt nem tesz eleget, kezdeményezik kizárását a frakcióból. Indoklásuk szerint a Jobbik képviselői a téma felelősének, a honvédelmi és rendvédelmi bizottság alelnökének, Varga-Damm Andreának a javaslata alapján szavazták meg az állami megfigyelőrendszerről szóló salátatörvényt, holott megfelelő tájékoztatás és előkészítés esetén a párt sohasem adta volna a nevét egy ilyen javaslat elfogadásához.

Varga-Damm Andrea tegnap este úgy reagált, hogy a frakcióelnökség hozta a politikai döntést, nem pedig ő, hogy a titkosszolgálati javaslatot miként szavazzák meg. Közölte, olyan emberek hívták fel és biztosították támogatásáról, akikkel már régóta nem is beszélt. Arra jutott, hogy nem adja vissza a mandátumát, marad a Parlamentben. Hozzáfűzte, nem ő hozta meg ezt a döntést, hanem az 1200 támogató, akik mind erre kérték. 

Nem sokkal később a Jobbik elnöksége közleményben reagált, amelynek a címe is erős hangot üt meg:

Nincs meglepetés: Varga-Damm Andrea a becstelenséget választotta.

„Varga-Damm Andrea a saját esküjét megszegve döntött úgy, hogy a tisztesség és becsületesség számára csupán a külvilágnak szóló üres lózungok, és megtartja a párttól kapott országgyűlési mandátumát annak ellenére, hogy visszaadásáról a Szent Korona előtt tett esküt. Súlyosbító körülmény, hogy Varga-Damm Andrea jogvégzett ember, aki elméletben nagyon is jól tudja, hogy az adott szó kötelez. Esküjének megszegésén túl legalább ugyanilyen súlyú bűn, hogy – szemben a Jobbik frakcióvezetésével – a mai napig nem ismerte el, hogy hibázott, helyette a megfigyelési törvényt bíráló választókat gyalázta a közösségi médiában, butának nevezve a szavazókat. A Jobbik számára a választó szövetséges, akit nem lehet megalázni. Főleg nem egy országgyűlési képviselőnek. Aki ilyet tesz, azzal nem kívánunk közösséget vállalni” – írják.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások