Hirdetés

Jobbik: Orbán Viktor Heisler András támadásával ismét antiszemitizmust szít

Jobbik: Orbán Viktor Heisler András támadásával ismét antiszemitizmust szít

2020. október 15. - 13:38
0 komment

 

Heisler András, a Mazsihisz elnöke közleményt adott ki válaszul arra, hogy Orbán Viktor személyesen őt és a Mazsihiszt tette felelőssé azért, mert az ellenzék közös borsodi jelöltje a jobbikos Bíró László volt. A Jobbik is reagált a történtekre.

Heisler András. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Hirdetés

„A Heisler elnök úr közleményében foglaltakat korrektnek tartjuk. Példaértékű, hogy a Mazsihisz vallási szervezetként tiszteletben tartja a hívek sokszínű pártpreferenciáját. Bíró László a múltban vállalhatatlan kijelentéseket tett, amelyekért bocsánatot kért. Ezt a bocsánatkérést mindenkinek joga van elfogadni vagy nem elfogadni, az ellenzéki pártok vezetői ezt a bocsánatkérést elfogadták. Reméljük, hogy eljutott Elnök úrhoz pártunk közelmúltban elfogadott Elvi Nyilatkozata, amelyben foglalt alapelveket tartjuk pártunk és közösségünk tagjai számára irányadónak. Ahogy azt e deklarációnkban megfogalmaztuk, a néppárti Jobbik elutasítja a keresztény tanítással és erkölccsel ellentétes gyűlöletkeltést és a szélsőséges politikai eszméket" – írta közleményében a Jobbik.

A párt elfogadhatatlannak tartja azonban, hogy Orbán Viktor kicsinyes és pitiáner politikai érdekei miatt – a vészkorszakot megelőző időket idézve – egy vallási közösség vezetőjét bűnbakként megbélyegezve vonja felelősségre egy tőle teljesen független politikai jelöltállítással kapcsolatban. Innen már csak egy lépés az üldözés és üldöztetés. Szánalmasan átlátszónak, ugyanakkor rendkívül veszélyesnek tartjuk azt az alattomos képmutatást, amellyel a Fidesz elnöke a hibáztatott személy megbélyegzésének machinációjába belecsempészi a magyarországi antiszemitizmus szándékos gerjesztését a kormánypártok hívei felé a köz- és a kormánymédia totális támogatásával" – hangsúlyozták.

A Jobbik szerint különösen visszás ez egy olyan, a hatalmával folyamatosan visszaélő miniszterelnöktől, akinek kormánya és pártja szinte nyíltan antiszemita kampányt folytatott a Soros György elleni „védekezés” ürügyén, és akinek politikustársai és parlamenti képviselői számos alkalommal tettek, mindenféle következmények nélkül, rasszista és antiszemita kijelentéseket az elmúlt években. Mindezt a miniszterelnök cinkos hallgatásával, mindenféle utólagos megbánás tanúsítása, bocsánatkérés nélkül…

Továbbá mindenkit emlékeztetnénk arra, hogy Orbán Viktor olyan nyíltan antiszemita nézeteket valló személyeket tüntetett ki, mint például Raffay Ernő, Döbrentey Kornél, Bayer Zsolt vagy éppen Takaró Mihály" – olvasható a Jobbik közleményében.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások