Hirdetés

A Jobbik lemondásra szólította fel Orbán Viktort

A Jobbik lemondásra szólította fel Orbán Viktort

2021. július 21. - 12:53
0 komment

 

A lehallgatási botrány miatt nem maradhat tovább miniszterelnök Orbán Viktor a Jobbik szerint.

MTI / Soós Lajos

Hirdetés

A Jobbik közleményében lemondásra szólította fel a miniszterelnöket. Meglátásuk szerint a Pegasus-botrány által bebizonyosodott eddigi meggyőződésük, hogy "az Orbán-rezsim régen elárulta a rendszerváltást, és aljas, alantas módszereivel az egykori kommunistákkal és a keleti diktatúrákkal azonos szintre került", továbbá a miniszterelnök visszaélt hatalmával.

A nemzetközivé vált megfigyelési botrány azáltal robbant ki, hogy a Direkt36 nemzetközi oknyomozó csoport tagjaként feltárta, Magyarországon több mint 300 civil ellen egy izraeli kémszoftver vetettek be, egy olyan programot, amelyet csak kormányok vásárolhatnak meg, és több jel bizonyította is, hogy a kormány részéről indultak a lehallgatások.

A Jobbik is leszögezte, az ilyen megfigyelésekhez legmagasabb szinten kell engedélyt adni. Hiába állítja azt Varga Judit igazságügyminiszter, hogy a titkosszolgálatok működése a politikától függetlenek, "egész egyszerűen hazudik" - fogalmazott a párt. A közlemény arra is kitér, hogy a megfigyelések a 2018-as választási eredményt is jelentősen befolyásolhatták, meglátásuk szerint ezt az akciót maga a miniszterelnök rendelte el, aki most "sunyít és lapul".

Az ellenzéki párt hangsúlyozza közleményében azt is, hogy egy ilyen botrány bármely demokratikus országban a kormány bukását eredményezné, de Orbán Viktor "csak gyáván lapít a sötétben, ahogyan az egykori kommunista diktátorok a bukásuk előtt sunnyogtak". Nyilatkozatukat a következő felhívással zárják: Orbán jöjjön ki a fényre, és mondjon le!

Via Alfahír


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások