Hirdetés

Jelentősen megváltozik a forgalmi rend a veszprémi déli elkerülő építése miatt

Jelentősen megváltozik a forgalmi rend a veszprémi déli elkerülő építése miatt

2020. szeptember 03. - 12:05
0 komment

 

A Veszprém déli elkerülő litéri és füredi csomópontok közötti, 7,5 kilométeres szakaszának négysávossá bővítése, valamint a külön szintű csomópontok építése miatt több helyen is lezárásokra, terelésekre kell számítaniuk a közlekedőknek szeptember elejétől – közölte honlapján a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

Forrás: NIF Zrt.

Hirdetés

A budapesti és a litéri csomópontok között a bal pályát lezárják (Székesfehérvár irány), és a forgalmat a jobb pályára terelik, így 2020 végéig kétszer egy sávon lehet mindkét irányban közlekedni.

A budapesti és a litéri csomópontok közötti szakaszt, teljes szélességében (2×2 sávon), várhatóan 2021 végétől használhatják ismét a közlekedők. A budapesti csomópont előtt egy rövid szakaszon hídépítés miatt a 8. sz. főútról le- és visszacsatlakozva egy párhuzamos terelőúton lehet majd csak haladni.

régi budapesti csomópont és 49+100 km szelvények közötti szakasz bal pályán lezárják a szélső sávot Körmend irányából, így a forgalom 2×1 sávon haladhat.

Az almádi csomópontot szeptember 14-én átépítés miatt lezárják. Itt a Veszprém–Balatonalmádi irányba megszűnik az autóval történő áthajtás lehetősége, valamint a 8. sz. főútról sem lehet sem Veszprém, sem pedig Almádi irányába lehajtani (lásd a fenti térképet).

Annak érdekében, hogy az almádi csomópont zárása miatt, az Almádi és Füredi úti É–D irányú forgalom továbbra is fenntartható legyen, a csomópontok között – párhuzamosan a 8. sz. főúttal – a meglévő utak jó karba helyezésével ideiglenes terelőutakat jelölnek ki.

Almádi irányából Veszprém az északi (sárga), Veszprém irányából Almádi a déli (kék) terelőúton közelíthető meg.

A főút Körmend és Székesfehérvár irányába továbbra is járható marad, a kerékpárosok pedig október végéig tudják a kerékpárutat használni a megszokott módon.

Ebben az időszakban az almádi és füredi csomópontok között a 8. sz. főút Körmend irányába kettő, Székesfehérvár irányába pedig egy sávon lesz járható. A csomópont várhatóan tavasszal lesz újra teljes egészében járható.

Kérik, hogy az érintett szakaszon közlekedők fokozottan figyeljenek a megváltozott forgalmi körülményekre.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a Strabag Építő Kft. végzi nettó 25,3 milliárd forint értékben.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások