Hirdetés

Játszadoztak a hivatalos adatokkal, hogy igaza lehessen Orbánnak

Játszadoztak a hivatalos adatokkal, hogy igaza lehessen Orbánnak

2021. május 28. - 13:48
0 komment

 

Némi trükkel csökkent ezer alá a kórházi ápoltak száma - legalább is azoké, akik nem  szorulnak lélegeztetőgépre.

MTI fotó

Hirdetés

Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádió nyilatkozatához igazították a mai hivatalos koronavírus adatokat. A miniszterelnök ma reggel ugyanis azt mondta, ezer alá csökkent a kórházi betegek száma. Egészen pontosan azonban csak azon betegeké, akik nem szorulnak lélegeztetőgépre. Az összes kórházi beteg száma, aki koronavírusosként fekszik kórházban, ugyanis 1120.

Eddig az adatokat úgy közölték a hivatalos kormányzati fórumokon és a koronavirus.gov.hu-n, hogy mennyi az összes kórházi ápolt száma, majd hozzáfűzve megjegyezték, hogy ebből a számból hányan kényszerülnek lélegeztetőgép használatára. Ma ez megváltozott. Szétbontották az információközlést. Azt írták, hogy 999 beteget ápolnak lélegeztetőgép nélkül, és további 121-et lélegeztetőgépen.

A tájékoztatási mód megváltoztatása mögött az állhat, hogy ma reggel Orbán Viktor elmondhassa, ezer alá csökkent a koronavírusos kórházi betegek száma. A trükkre a sajtó sem figyelt fel, ezért a különböző médiumok a korábbi logika szerint adták hírül, hogy ezer alá süllyedt a kórházi ápoltak együttes száma. Még a Magyar Távirati Irodát is megkavarta a váltás. Először ugyanis a régi logika szerint közölték az számokat, így azonban tévesen, mert azt írták, hogy az összes ápolt száma 999, amelyből 121-en lélegeztetőgépen vannak. Valójában azonban 999-es számhoz hozzá kell még adni a 121-et.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások