Hirdetés

A járvány közepén venné át az egyház a balatonfüredi iskolát

A járvány közepén venné át az egyház a balatonfüredi iskolát

2021. március 04. - 07:49
0 komment

 

A járvány miatt szűkkörű szülői értekezletet tartottak az iskolában.

MTI / Balázs Attila

Hirdetés

A balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola esetleges fenntartóváltásáról tartottak szülői értekezletet, ahol azonban a járvány miatt osztályonként csak egy szülő vehetett részt. Ott volt még azonban a veszprémi érsek, Udvardy György is más egyházi személyekkel, az iskolaigazgató és a város polgármestere is. A katolikus egyház mellett korábban az evangélikus egyház is érdeklődött az általános iskola iránt, ők azonban nem akarták volna azt a járvány kellős közepén lebonyolítani.

Nem tudni, miért sürgeti ezt a váltást mégis az érsekség, a 444 kérdéseire nem reagáltak. A szülőket tájékoztató dokumentumba azonban ezt írták: "Amikor nehézséget élünk át, amikor baj van, amikor sok-sok embertársunk krízisben él, éppen akkor szükséges, hogy előálljunk a segítséggel, mégpedig a biztonságos jövő építésével." A szülői fórumon az érsek pedig azzal érvelt, hogy a fenntartóváltásból fakadó bizonytalanság elhúzódása nem tenne jót a családoknak sem.

Azt nem tudni, mikor kerülhet sor a szavazásra. Az egyik érintett szülő név nélkül a lapnak azt nyilatkozta, hogy "teljes homály van, senki nem tud semmit, és közben nagyon elutasító a légkör. Borzasztó indulatok vannak, de a düh sem megoldás". Mivel áprilisban kezdődik a beiratkozás a következő tanévre, ezért az érsekségnek pár hete maradt meggyőzni a szülőket, akiknek legalább 50 %-uknak a fenntartóváltás mellett kellene szavazniuk ahhoz, hogy megtörténjen az átvétel.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások