Hirdetés

Járjon mindenkinek a 100 százalékos táppénz, ha munkavégzés közben fertőződött meg!

Járjon mindenkinek a 100 százalékos táppénz, ha munkavégzés közben fertőződött meg!

2020. november 19. - 09:53
0 komment

 

Az egyik veszprémi óvodából keresték meg Kovács Rajmund veszprémi önkormányzati képviselőt azzal, hogy az igazoltan koronavírussal fertőződött dolgozók az alacsony mértékű táppénzt kapták meg, és nem a 100 százalékot – írta a képviselő portálunknak elküldött közleményében.

Illusztráció: pixabay.com

Hirdetés

A helyzet tisztázása érdekében Kovács Rajmund a jegyzőhöz fordult, aki levélben tájékoztatta, hogy az orvosnak a kormányhivatalhoz kell fordulnia egy vizsgálat lefolytatását kérve. A kormányhivatal lefolytatja a vizsgálatot, és amennyiben igazolja, hogy a munkavállaló valóban a munkahelyén fertőződött meg a koronavírussal, jár a 100 százalékos táppénz – olvasható a közleményben.

Kovács Rajmund szerint felháborító, hogy a kormányhivatal fogja eldönteni, ki és mikor kapja meg a 100 százalékos táppénzt, nem pedig a háziorvosok. Jogos elvárás a bölcsődei-óvodai dolgozók részéről, hogy az ő megbetegedésük esetén is alapból járjon a 100 százalékos táppénz, mint a pedagógusok esetében.

Közleményében emlékeztet, hogy Kásler Miklós miniszter nemrégiben úgy nyilatkozott a sajtóban, hogy foglalkozási megbetegedésnek számít az iskolai koronavírus-fertőzés, és százszázalékos táppénz jár érte.
A képviselő felszólítja a döntéshozókat, hogy mielőbb rendezzék a helyzetet és egyenlő mértékben kezeljék a megbetegedéseket az intézményekben. A kormányhivatal pedig a pedagógusok, bölcsődei-óvodai dolgozók és egészségügyi dolgozók részére adjon egyértelmű tájékoztatást.

Járjon mindenkinek a 100%-os táppénz, ha munkavégzés közben fertőződött meg!" – írta.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások