Hirdetés

Január 1-ig meghosszabbítanák a járvány miatti vészhelyzetet

Január 1-ig meghosszabbítanák a járvány miatti vészhelyzetet

2021. szeptember 15. - 07:21
0 komment

 

A világjárvány továbbra is tart - érvel a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

MTI / Szigetváry Zsolt

Hirdetés

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közzétette, hogy a járvány elleni védekezésről szóló törvény hatályának meghosszabbítását kezdeményezi a kormány az Országgyűlésnél. Mint írják, az ok a járvány elleni további hatékony védekezés és gyors reagálóképesség fenntartása. Az újabb határidő 2022. januás 1-e lenne. Erről majd a parlament őszi ülésszakának első ülésén döntenek.

Érvelésük szerint, a törvény hatályának meghosszabbítására azért van szükség, mert a világjárvány továbbra is tart, a delta vírusmutáns terjedése miatt egész Európában és Magyarországon is nő a fertőzöttek száma. Ez továbbra is szükségessé teszi a járvány elleni védekezést és a gyors cselekvőképesség fenntartását. Az elmúlt 1,5 év bebizonyította, hogy a korábban elfogadott rendkívüli és átmeneti jogi keretek jól szolgálták a járvány elleni védekezést - áll a közleményben.

Legutóbb májusban hosszabbították meg a vészhelyzetet. Akkor az őszi ülésszak első ülését követő 15-ik napig. Akkoriban nem volt érthető, miért is nyújtják ilyen sokáig, most azonban még tovább tolódik. Ugyanakkor felvetik a közleményben azt is, hogy időközben a januári dátumot megelőzően is feloldhatják a veszélyhelyzetet.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások