Hirdetés

Jakab Péter von der Leyennek: Ne a kormány, hanem a magyar emberek kapják az uniós pénzeket!

Jakab Péter von der Leyennek: Ne a kormány, hanem a magyar emberek kapják az uniós pénzeket!

2021. július 21. - 13:23
0 komment

 

A Jobbik elnöke nyílt levélben fordult az EU főbiztosához.

Facebook fotó

Hirdetés

Jakab Péter Facebook-oldalán is közzétette levelét, amelyet Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének írt a helyreállítási alapból Magyarországnak szánt pénzek ügyében. A Jobbik elnöke részletezi, érti, miért merült fel a Bizottságban, hogy visszatartsák a komoly uniós összegeket. "A magyar kormány immár a keleti diktatúrák szintjére süllyedve bánik a közpénzzel, és azokkal, akik ellenzékiként, civilként vagy független újságíróként küzdenek a kormányzati korrupció ellen" - fogalmazott a miniszterelnök-jelölt, utalva a most kirobbant lehallgatási botrányra is.

A jobboldali párt elnöke leszögezte azt is, hogy az "Orbán-rezsim" valóból csak az erőből ért, ezért hatékony fegyver lehet az uniós pénzek visszatartása a kormánnyal szemben. Ahhoz azonban, hogy a magyar emberek is megerősödhessenek, szükségük van az uniós forrásokra. "Szabad ország csak ott lehet, ahol az emberek anyagilag is szabadok, és nem függnek helyi kiskirályoktól, olyanoktól, akik ma már nyíltan vállalják, nemmel szavaznának az Európai Unióra" - fogalmazott a pártelnök. A Fidesz elzárna minket nyugattól, a Jobbik és a polgárok viszont felzárkózna hozzá.

"Levelemben arra kérem Elnök asszonyt, az Európai Bizottság ne zárja el Magyarországtól a helyreállítási alap ezermilliárdjait, helyette tegye lehetővé, hogy az uniós támogatás az Orbán-kormány teljes mellőzésével közvetlenül a magyar emberekhez juthasson el: a melósokhoz, vállalkozókhoz, nyugdíjasokhoz, diákokhoz" - írta a Facebook-oldalán is olvasható levelében Jakab Péter.

Via Facebook

 


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások